Inovarea şi retehnologizarea, teme abordate la conferinţa Meat&Milk
Cât de importante sunt investiţiile în inovare şi retehnologizare şi cum pot fi impulsionate afacerile, pe o piaţă din ce în ce mai performantă? Aceste subiecte vor fi dezbătute în cadrul Expo-Conferinţei Internaţionale Meat&Milk. Evenimentul care va avea loc sub titlul ”Politici de sprijin, retehnologizare, performanţă – priorităţi pentru ieşirea din impas”, în perioada 2-5 iunie, la hotelul Alpin din Poiana Braşov.
Programul zilei de joi, 4 iunie, va fi deschis printr-un workshop comun, dedicat industriei de carne şi lapte din România, în contextul peisajului economic al Uniunii Europene, urmat de prezentarea lui Ilie Van, Preşedinte al Uniunii Naţionale a Crescătorilor de Păsări din România, care a confirmat prezenţa sa la eveniment. Acesta va susţine comunicarea cu titlul "Realităţi şi perspective ale aviculturii româneşti, în concordanţa cu PNDR 2014-2020".
În continuarea dezbaterilor, un reprezentant al Comisiei pentru Agricultură a Parlamentului European va face o radiografie amanunţită a realităţilor dar şi a oportunităţilor pieţei europene, iar principalii jucatori din businessul romanesc vor intra intr-un dialog deschis cu participanţii, asupra perspectivelor industriei naţionale de carne şi lapte pe o piaţă comunitară puternic concurenţială. De asemenea, invitaţii Expo-Conferinţei Internaţionale Meat&Milk vor fi aşteptaţi la degustarea de produse Premium şi vor putea să viziteze standurile B2B.
Totodată, în cadrul evenimentului va fi organizată o masă rotundă care va avea ca temă de discuţie “Politici de sprijin-Teoria e sublimă, practica ne omoară!”. Până acum au confirmat participarea la dezbatere Gheorghe Turtoi – Secretar de Stat în MADR, Laurenţiu Rebega – Europarlamentar, Dorin Cojocaru – Preşedinte APRIL, Sorin Minea – Preşedinte Romalimenta, Claudiu Franc – Preşedinte FCBR, Ioan Ladosi – Preşedinte APCPR, Ilie Van-Presedinte UNCPR. Evenimentul va fi televizat integra şi vor participa reprezentanţi ai MADR, APIA, ai Comisiei pentru Agricultură a Parlamentului European, precum şi ai principalelor asocaţii profesionale ale fermierilor şi procesatorilor din cele două industrii.





