Fuziunea dintre Reinert și Kemper, sub lupa Concurenței
Consiliul Concurenței analizează fuziunea dintre producătorii de mezeluri și preparate din carne H.&E. Reinert și Kemper. Pe piața din România, H.&E. Reinert este prezentă prin intermediul companiei H.&E. Reinert SRL, care desfășoară activități de fabricare a produselor din carne. Companiile H. Kemper GmbH & Co. KG și P.F.C. Pro Food Company GmbH & Co. KG activează în sectorul procesării de carne, având ca obiect principal de activitate fabricarea produselor din carne.
„În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, se arată în raportul autorității de concurență.
Proprietarii, familiile Reinert și Kühnl, vor deține fiecare câte o cotă de 50% din acțiunile companiei nou fondate, pe care Wolfgang Kühnl și Hans-Ewald Reinert o vor administra în calitate de parteneri. Noua companie va funcționa sub numele The Family Butchers, fuziunea ducând la crearea companiei de prelucrare a cărniii numărul 2 din Germania, cu o cifră de afaceri anuală de peste 700 de milioane de euro.
Fuziunea va fi finalizată la sfârșitul anului, după obținerea tuturor aprobărilor necesare din partea autorităților responsabile cu supravegherea concurenței. „The Family Butchers” va avea în componenta sa nouă fabrici de producție și 2.600 de angajați.
„Suntem determinați să găsim răspunsuri la provocările din industria cărnii și a preparatelor din carne. Fuziunea noastră creează o companie puternică, cu competitivitate durabilă. Suntem astfel pregătiți pentru cerințele viitorului”, a explicat Hans-Ewald Reinert motivația din spatele fuziunii.
„Rămânem o companie deținută de o familie cu orientare clară, pe termen lung și o valoare orientată spre încredere. Suntem conștienți de responsbilitatea noastră privind dezvoltarea unei afaceri sustenabile și siguranța angajaților și clienților noștri" a adăugat Wolfgang Kühnl.
Grupul Reinert a inaugurat la începutul anului 2007 la Feldioara, jud. Brașov, prima fabrică din afara granițelor țării de origine. Portofoliul de produse realizate în fabrica din România are în componența sa atât preparate din carne tipic româneşti, cât şi produse pentru piaţa est-europeană. Anul trecut, compania a raportat pe piața locală afaceri de 95 de milioane de lei, în creștere cu 8% față de anul precedent și un profit de 5,8 milioane de lei, în condițiile în care în 2017 rezultatul net raportat a fost de 6.553 de lei.





