Creșteri cu 10%-25% la producătorii de mezeluri după reducerea TVA – asociație

Procesatorii de carne au înregistrat creșteri ale vânzărilor de 6-9% în luna iunie și de 15% în luna iulie comparativ cu luna mai, după reducerea TVA la alimente de la 1 iunie, potrivit președintelui Asociației Române a Cărnii (ARC), Radu Timiș. Creșteri cu 10%-25% la producătorii de mezeluri după reducerea TVA – asociație

”În urma reducerii TVA, românii își permit să mănânce produse mai de calitate, cu un preț mai ridicat. Astfel, cea mai mare creștere, de 25%, a fost înregistrată pe segmentul mezelurilor crud-uscate”, a declarat Radu Timiș, care este în același timp proprietarul Cris-Tim, unul dintre principalii jucători de pe piața mezelurilor.

Creșteri au fost înregistrate și de industria producătoare a cărnii de pasăre și de cea producătoare a cărnii de porc. În cazul cărnii de pasăre, vânzările au crescut cu 6% în primul semestru, înregistrându-se totodată o creștere a exporturilor și o scădere a importurilor.

”Dacă această măsură se va menține, în lunile următoare colectarea de taxe va crește. În cel puțin un an – doi industria cărnii se va consolida, iar companiile serioase vor deveni din ce în ce mai puternice și vor putea face față mai bine importurilor”, a mai spus Radu Timiș.

El a mai spus că prețul mediu al cărnii, la nivelul întregii piețe, a scăzut cu 9,9%, conform datelor firmei de cercetare Nielsen.

La rândul său, Ovidiu Dușleag, vicepreședinte ARC și director executiv al producătorului Caroli Foods, a declarat că în urma cererii crescute de preparate din carne, atât firma sa cât și alți producători au făcut angajări în ultima perioadă. ”Noi am mai angajat încă 100 de persoane în urma creșterii vânzărilor”, a afirmat acesta.

În cazul Cris-Tim, Radu Timiș a precizat că lunile iunie și iulie au adus cele mai bune rezultate din istoria companiei.

Mezelurile, o categorie în care inflația pune frână fenomenului de premiumizare
Mezelurile, o categorie în care inflația pune frână fenomenului de premiumizare
Scădere în volum, orientare către formate și cantități mai mici, downtrading, nivel de loializare scăzut. Acestea sunt doar câteva dintre...
Consolidarea, un scenariu tot mai prezent într-o piață scindată precum cea a cărnii de pui
Consolidarea, un scenariu tot mai prezent într-o piață scindată precum cea a cărnii de pui
Cu un volum anual de 500.000 de tone, piața locală de carne de pui este dominată de companiile românești, 90% din volumele tranzacționate...
Președintele ARC: Prețul cărnii de porc se va tripla anul viitor
Președintele ARC: Prețul cărnii de porc se va tripla anul viitor
În contextul crizei provocate de pesta porcină africană, prețul pentru carnea de porc se va tripla în 2020 și, mai mult decât atât, există...
Radu Timiș Jr. a preluat funcția de CEO al grupului Cris-Tim
Radu Timiș Jr. a preluat funcția de CEO al grupului Cris-Tim
Radu Timiș Junior, fiul fondatorilor grupului Cris-Tim, a fost numit în poziția de CEO, preluând astfel conducerea unui business de peste 250 de...