FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Exim Banca Românească finanțează Abatorul Periș cu 48 de milioane de lei

Exim Banca Românească finanțează Abatorul Periș cu 48 de milioane de lei

Exim Banca Românească a acordat un credit pentru capital de lucru în valoare de 48 de milioane de lei companiei Abatorul Periș SA, unul dintre cei mai importanți procesatori de carne de porc din sud-estul țării, în cadrul schemei de ajutor de stat „Ucraina” pe care banca o implementează în cadrul mandatului primit de la statul român.

Finanțarea cu dobânda subvenționată este acordată în numele și contul statului român, în cadrul schemei de ajutor de stat menită să asigure lichiditate și acces la finanțare firmelor care se confruntă cu dificultăți în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Creditul acordat este destinat finanțării activității curente a companiei și susținerii creșterii valorii adăugate pentru produsele românești.

„Această finanțare este un răspuns firesc din partea Exim Banca Românească care se poziționează ca partener de dezvoltare pentru business, sincronizat cu așteptările mediului de afaceri de a beneficia de instrumente eficiente pentru minimizarea efectelor asupra derulării afacerilor. Războiul din Ucraina a impactat semnificativ mediul de business, inclusiv sectorul agricol, făcând necesară implementarea de măsuri de sprijin financiar speciale, cum este schema de ajutor de stat pe care Exim Banca Românească o derulează. Finanțările pe care le acordăm în cadrul acestui program permit companiilor locale să mențină active lanțurile de producție, prin infuzia de capital de lucru, dar și să continue planurile investiționale, fiind o resursă valoroasă și de exploatat”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al Exim Banca Românească.

Abatorul Periș deține la Niculești, județul Dâmbovița, una dintre cele mai moderne facilități de producție, cu o capacitate de procesare de 500.000 de capete anual, iar contextul economic generat de conflictul din Ucraina și-a pus amprenta asupra activității curente a societății.


Citește și Consolidarea, un scenariu tot mai prezent într-o piață scindată precum cea a cărnii de pui


„Finanțarea pe care am accesat-o de la Exim Banca Românească ne sprijină într-un moment foarte important pentru companie și va fi folosită pentru desfășurarea activității noastre în condiții optime. Suntem încrezători că, așa cum am reușit să facem față tuturor provocărilor din ultimii trei ani – pandemia COVID-19, pesta porcină, criza energetică – vom reuși să depășim și implicațiile cu care a venit războiului din Ucraina – perturbări ale lanțurilor de aprovizionare și creșteri semnificative și neașteptate de prețuri la materiile prime. Condițiile dificile în care am construit și am gestionat afacerile companiei ne-au permis să ne adaptăm rapid la contextul în continuă și rapidă evoluție pe care l-am traversat și să ne continuăm activitatea mizând pe eficientizarea activității cu ajutorul unui partener financiar solid”, a spus Bogdan Grama, director general Abatorul Periș.

Schema de ajutor de stat Ucraina pe care Exim Banca Românească o implementează în numele și în contul statului român se adresează companiilor mari și IMM-urilor cu o cifră de afaceri de minimum 20 de milioane de lei care pot accesa credite de investiții și credite pentru capital de lucru, la rate de dobândă subvenționată, precum și garanții de stat care acoperă maximum 90% din creditele de investiții și creditele pentru capital de lucru acordate de băncile comerciale, ca expuneri noi. Finanțările și garanțiile se acordă până la data limită de semnare a documentației contractuale ce va fi actualizată permanent pe site-ul Exim Banca Românească, dar nu mai târziu de 31.12.2023.

Abatorul Periș a fost înființat în 2019, cu scopul de a procesa și comercializa carne de porc destinată aprovizionării Capitalei și zonei de sud-est a țării. În ultimii ani, societatea a investit peste 20 milioane de euro în retehnologizarea și creșterea capacității de producție și a devenit una dintre cele mai mari unități de procesare a cărnii de porc din România. Produsele companiei sunt comercializate în marile lanțuri de magazine, cât și în rețeaua proprie de 25 de magazine de carne sub marca Periș. Abatorul Periș are peste 400 de angajați, iar în 2021 a avut o cifra de afaceri de aproximativ 70 milioane de euro.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content