FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Danone, în linie dreaptă spre creșterea profitabilă după rezultatele din 2022

Danone, în linie dreaptă spre creșterea profitabilă după rezultatele din 2022

Producătorul francez Danone culege primele roade ale planului său de redresare a creșterii 2023/2024, lansat în urmă cu mai puțin de un an. ”Munca nu s-a terminat, dar Danone a revenit în joc”, a declarat Antoine de Saint-Affrique, Directorul General al gigantului din industria lactatelor.

Astfel, în 2022, primul an complet sub conducerea sa, Danone a înregistrat o creștere de 13,9%  a cifrei de afaceri, până la 27,6 miliarde de euro. Din perspectivă like-for-like, avansul raportat a fost 7,8%, în contextul în care costurile de producție s-au majorat cu 8,7%. Cu toate acestea, volumele au fost afectate doar marginal, bifând la nivel de total grup un declin de 0,8% pe parcursul anului trecut.

”2022 a fost un an cu provocări externe și volatilitate fără precedent, însă pentru businessul Danone a reprezentat și un an de profundă transformare și cu rezultate solide. Am încheiat un an de creștere solidă, +7,8% pe o bază comparabilă, la care au contribuit toate regiunile și categoriile. În plus, anul trecut am început să reinvestim semnificativ în capacitățile noastre de producție, în produse și branduri. Bazându-ne pe impulsul din 2022, intrăm în 2023 cu ambiții reînnoite și încredere în strategia noastră”, a declarat Antoine de Saint-Affrique.

Regiunea Europei, plus de 5,2% pentru Danone în 2022

Regiunea Europei, din care face parte și România, a înregistrat anul trecut o creștere de 5,2% în termeni organici, fiind zona cu cel mai redus ritm de creștere pentru gigantul francez. Astfel, prin comparație, America de Nord a bifat un avans de 8,9%, China, Asia de Nord și Oceania au înregistrat un plus de 6,7%, în timp ce la nivelul celorlalte piețe în care Danone este prezent creșterea a fost de 10,7%.

La nivelul de produse, la nivel de grup, cea mai bună performanță a fost înregistrată pe divizia de apă, unde producătorul francez a înregistrat o creștere de 10,5% la nivel valoric și un avans de 2,2% al volumelor. Un avans double digit a fost raportat și pe categoria de nutriție specializată din perpespectivă valorică (10%), în timp ce la nivel de volume avansul a fost de 3,8%. În ceea ce privește categoria de lactate, care are o pondere de 53% în total busines, creșterea a fost de 5,8%, în timp ce volumele s-au diminuat cu 4,3% în 2022 versus 2021.

Te-ar putea interesa și: Exitul Danone de pe piața din Rusia va costa compania un mld. euro

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content