FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Comerțul online în România, creștere de 30% estimată pentru 2020

Comerțul online în România, creștere de 30% estimată pentru 2020

România rămâne țara din Uniunea Europeană cu unele dintre cele mai bune evoluții în privința comerțului online. Avansul important vine în contextul pandemiei, și, în plus, „comerțul electronic a ținut economia deschisă și în mișcare pe toată perioada pandemiei”, susține Florinel Chiș, director executiv al Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO).

Potrivit acestuia, tot mai multe companii, dar și antreprenori care se bazau exclusiv pe o prezență fizică, au realizat avantajele sectorului online, astfel că au migrat spre acest canal pe parcursul acestui an. 

În cadrul conferinței organizată de către ARMO cu ocazia primei ediții a Zilei naționale a comerțului electronic, Luca Cassetti, secretarul general al Ecommerce Europe, a declarat că, în cel mai dificil an pentru comerțul modern, România va reuși să își mențină prima poziție în topul țărilor cu cele mai importante creșteri ale comerțului electronic din toată Uniunea Europeană.

Europa de Est marchează, de altfel, cea mai importantă evoluție de pe continent, de aproximativ 27%, în timp ce România depășește această medie, estimările fiind de creștere cu cel puțin 30% până la finalul anului. Totuși, pentru ca acest avans să poată fi susținut, este nevoie de competențe digitale, în condițiile în care doar 2 din 10 români care utilizează Internetul în mod regulat au făcut cumpărături online în ultimul an.

Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România și Croația, susține că plățile electronice au înregistrat o creștere fără precedent în România: de la 353 de milioane de plăți în trimestrul doi al anului trecut la 395 de milioane de plăți în aceeași perioadă a acestui an. În ceea ce privește opțiunea de mobile wallet, creșterea este de 145% (septembrie 2019/septembrie 2020).

Gradul de adopție al plăților cu cardul a atins, de asemenea, un prag unic până în acest moment - de aproape 60% la nivelul marilor orașe - în timp ce, înainte de decretarea pandemiei, acesta se situa la maximum 30%. În privința plăților cu cardul la POS, 38% dintre români fac astfel de plăți săptămânal, iar 16% îl utilizează zilnic.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content