FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Carrefour și-a deschis propria versiune de magazin fără casieri, în Dubai

Carrefour și-a deschis propria versiune de magazin fără casieri, în Dubai

Carrefour a deschis primul său magazin fără casieri, în cadrul unui centru comercial din Dubai. Noua locație a retailerului francez funcționează precum magazinele Amazon Go și se bazează pe recunoașterea clienților prin intermediul unor camere inteligente.

În magazinul Carrefour City din Dubai, 97 de camere urmăresc îndeaproape fiecare client și mișcările sale. Aceste camere inteligente pot identifica produsele, pot urmări stocurile și, de asemenea, traficul clienților.

Acesta este primul magazin fără casieri al Carrefour care funcționează pe baza recunoașterii prin intermediul camerelor, retailerul francez urmărind astfel modelul propus de Amazon Go în urmă cu câțiva ani în Statele Unite ale Americii. De-a lungul timpului, Carrefour a mai deschis magazine în cadrul cărora clienții nu erau nevoiți să treacă pe la casele de check-out, dar erau nevoiți să-și scaneze singuri produsele. Cu noul sistem, camerele înregistrează momentul în care consumatorii iau un produs de la raft și îl adaugă automat pe bonul de cumpărături.

Shopperii au acces la noul magazin doar dacă au instalată pe telefon aplicația MAF Carrefour App, MAF fiind abrevierea Majid Al Futtaim, operatorul centrului comercial. Suma totală de plată este apoi debitată automat din cadrul contului bancar al clientului în momentul în care părăsește magazinul. Tot în aplicație, clienții Carrefour primesc un bon fiscal digital.

Potrivit reprezentanților centrului comercial, sunt planuri pentru a lansa noul concept de magazin fără casieri Carrefour în alte locații de-ale retailerului din regiune. 

 

 

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content