FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Aldi iese de pe piața din Danemarca

Aldi iese de pe piața din Danemarca

Compania norvegiană Reitan Retail a anunțat că a încheiat un acord de achiziție a 114 magazine Aldi din Danemarca și a trei centre de distribuție, scrie Esmmagazine.com.

”Această mișcare va contribui semnificativ la creșterea vânzărilor noastre pe piața daneză și va transforma rețeaua Rema 1000 în cea mai mare din Danemarca”, a spus Ole Robert Reitan, CEO-ul Reitan Retail.

Înainte de această tranzacție, Rema 1000 avea în jur de 330 de magazine în Danemarca.

De asemenea, discounterul german Aldi a precizat că această mișcare reprezintă exitul total al companiei de pe piața daneză, unde compania deținea 188 de magazine. În schimb, Aldi se va concentra pe dezvoltarea rețelei în alte opt piețe importante din Europa. În plus, în urma tranzacției 1.200 de angajați Aldi vor fi concediați. Recent, Aldi Nord a anunțat că intenționează să deschidă până la 600 de noi magazine în Polonia, în următorii cinci ani, și vrea să crească numărul unităților operate în această țară de la 200 până la câteva mii în decurs de zece ani. Mai mult, compania a anunțat investiții de peste un miliard de euro în extinderea rețelei de magazine din Marea Britanie, țară în care compania a reușit să intre în top patru cei mai importanți retaileri, clasament neschimbat în ultimii zece ani.

Reitan Retail, care are 42.000 de angajați în șapte țări în care operează, a raportat în 2021 un profit operațional de 360 milioane de euro.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content