FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Pawel Musial se retrage de la conducerea Profi

Pawel Musial se retrage de la conducerea Profi

Pawel Musial

Pawel Musial, executivul care a condus în ultimii doi ani operațiunile retailerului Profi din poziția de Director General, se retrage din funcție. Noul CEO va fi, începând cu 1 octombrie, Gaetan Pacton, fostul Vice-Președinte și COO al companiei.

Pawel Musial a fost numit în funcția actuală în februarie 2020, poziție pe care a mai ocupat-o în perioada 2010-2015. Cu o experiență profesională de peste 30 de ani în retail, Musial a făcut parte din echipa Profi în ultimii 11 ani, gestionând proiecte strategice pentru companie. În 2020, în momentul preluării funcției de către Pawel Musial, Profi avea o rețea de aproape 1.200 de magazine, peste 17.000 de angajați și o cifră de afaceri de 5,9 mld. lei. În prezent, compania numără peste 1.600 de magazine la nivel național, 27.000 de angajați și o cifră de afaceri de 9,5 mld. lei (la nivelul anului 2021), estimând un ritm de creștere de peste 10% pentru 2022.

“Am încercat să dau ce e mai bun pentru a putea livra cele mai bune rezultate. Obiectivul meu a fost să construim un nou format de supermarket care să ofere cumpărături de proximitate, cu prețuri convenabile și calitate bună, atractiv pentru toate categoriile sociale. Rezultatele de până acum arată că obiectivul inițial a fost atins, iar echipa condusă de Gaetan Pacton în calitate de director general în exercițiu vor duce mai departe munca pe care am început-o, oferind clienților noștri din întreaga țară experiențe de cumpărare de cea mai bună calitate în categoria lor. După mulți ani petrecuți departe de casă, în sfârșit voi putea să dedic mai mult timp familiei și intereselor mele. Aceasta nu este o despărțire, căci am numeroși prieteni aici, iar pentru mine România va rămâne pentru totdeauna a doua patrie”, a declarat Pawel Musial.

Citiți și: Pawel Musial, Profi: ”Nu mai e suficient să fii un simplu jucător de proximitate”

Noul CEO al companiei este Gaetan Pacton, care a ocupat până acum funcția de Vice-Președinte și Chief Operating Officer. Gaetan are peste 20 de ani de experiență în retailul alimentar din România, lucrând anterior la Carrefour, Univers'all și La Fourmi. La Profi a deținut funcțiile de director operational și director de expansiune. “Am venit în Profi și m-am alăturat acestei mari echipe în 2011, când compania nu avea decât 83 de magazine. În ultimii 12 ani am reușit să construim rețeaua de retail alimentar cu cel mai mare număr de magazine și cu cea mai rapidă rată de creștere”, a spus Gaetan Pacton.

Citiți în numărul din luna octombrie al Progresiv un ultim interviu acordat de către Pawel Musial presei de business din România

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content