Compania Doly-Com a fost despagubita cu 1,8 mil. euro pentru incendiul de la fabrica din Tunari | Progresiv
Producatorul de carne proaspata Doly-Com a primit in luna noiembrie o indemnizatie in valoare de aproximativ 1,8 milioane euro de la asiguratorul Allianz-Tiriac in contul politei de asigurare de bunuri.
„Dauna, provocata de un incendiu produs in luna iunie 2013, care a distrus aproape in totalitate cladirea si bunurile de la unitatea de procesare a carnii proaspete din Tunari, a fost solutionata operativ si transparent. Polita a fost intermediata de catre Raiffeisen Broker de Asigurare-Reasigurare, care a oferit Doly-Com asistenta in toate etapele de solutionare a dosarului”, se arata intr-un comunicat al companiei.
In urma incendiului, compania a transferat productia acoperita de unitatea din Tunari la fabrica din Botosani, astfel incat fluxul de livrari catre clienti sa fie mentinut. Dupa incident, Doly-Com a continuat sa se concentreze pe dezvoltarea de branduri proprii, segment unde este deja activa cu Carpathian Beef, si a lansat Chef de Grill, o gama de sezon cu produse din carne de porc. In prezent, compania se afla in stadiul final de lansare a unui nou brand care sa extinda sezonalitatea ofertei, inclusiv pentru perioada sarbatorilor, fara a fi insa limitata la aceasta.
’’Rezolvarea favorabila si plata rapida a despagubirilor ne permite sa continuam planurile de crestere. In perioada urmatoare vom accelera implementarea directiei majore de dezvoltare de branduri proprii, care sa asigure consumatorilor incredere. Ne dorim sa crestem clienti care cumpara avizat si selectiv si care cauta la raft producatori si branduri responsabile, sigure si transparente”, a declarat Iulian Cazacut, Directorul General Doly-Com.
Doly-Com este o companie cu capital autohton avand sediul in Botosani, care activeaza din 1997 in domeniul abatorizarii si procesarii de carne. Compania detine cea mai mare unitate de abatorizare de bovine si cabaline si este in prezent cel mai mare ambalator de carne proaspata din Romania. Doly-Com opereaza o unitate de abatorizare in comuna Roma, judetul Botosani, cu o capacitate de sacrificare de 60.000 de capete pe an.
De la infiintare, Doly-Com a investit peste 10 milioane de euro in echipamente si tehnologii. Din 2005, compania exporta carne de vita pe piete europene si internationale, precum Austria, Franta, Olanda, Italia, Suedia, Germania si tari extra-comunitare. Pe plan local, Doly-Com detine trei branduri proprii - Kravys, Carpathian Beef si Chef de Grill.