Compania Doly-Com a fost despagubita cu 1,8 mil. euro pentru incendiul de la fabrica din Tunari | Progresiv

Producatorul de carne proaspata Doly-Com a primit in luna noiembrie o indemnizatie in valoare de aproximativ 1,8 milioane euro de la asiguratorul Allianz-Tiriac in contul politei de asigurare de bunuri.   Compania Doly-Com a fost despagubita cu 1,8 mil. euro pentru incendiul de la fabrica din Tunari

„Dauna, provocata de un incendiu produs in luna iunie 2013, care a distrus aproape in totalitate cladirea si bunurile de la unitatea de procesare a carnii proaspete din Tunari, a fost solutionata operativ si transparent. Polita a fost intermediata de catre Raiffeisen Broker de Asigurare-Reasigurare, care a oferit Doly-Com asistenta in toate etapele de solutionare a dosarului”, se arata intr-un comunicat al companiei.

In urma incendiului, compania a transferat productia acoperita de unitatea din Tunari la fabrica din Botosani, astfel incat fluxul de livrari catre clienti sa fie mentinut. Dupa incident, Doly-Com a continuat sa se concentreze pe dezvoltarea de branduri proprii, segment unde este deja activa cu Carpathian Beef, si a lansat Chef de Grill, o gama de sezon cu produse din carne de porc. In prezent, compania se afla in stadiul final de lansare a unui nou brand care sa extinda sezonalitatea ofertei, inclusiv pentru perioada sarbatorilor, fara a fi insa limitata la aceasta.

’’Rezolvarea favorabila si plata rapida a despagubirilor ne permite sa  continuam planurile de crestere. In perioada urmatoare vom accelera implementarea directiei majore de dezvoltare de branduri proprii, care sa asigure consumatorilor incredere. Ne dorim sa crestem clienti care cumpara avizat si selectiv si care cauta la raft producatori si branduri responsabile, sigure si transparente”, a declarat Iulian Cazacut, Directorul General Doly-Com.

Doly-Com este o companie cu capital autohton avand sediul in Botosani, care activeaza din 1997 in domeniul abatorizarii si procesarii de carne. Compania detine cea mai mare unitate de abatorizare de bovine si cabaline si este in prezent cel mai mare ambalator de carne proaspata din Romania. Doly-Com opereaza o unitate de abatorizare in comuna Roma, judetul Botosani, cu o capacitate de sacrificare de 60.000 de capete pe an.  

De la infiintare, Doly-Com a investit peste 10 milioane de euro in echipamente si tehnologii. Din 2005, compania exporta carne de vita pe piete europene si internationale, precum Austria, Franta, Olanda, Italia, Suedia, Germania si tari extra-comunitare. Pe plan local, Doly-Com detine trei branduri proprii - Kravys, Carpathian Beef si Chef de Grill.

inflatie evoluție prețuri alimente INS
Alimentele, cu peste 3% mai scumpe după primele opt luni din acest an
Deși rata inflației a încetinit în luna august față de iulie, alimentele continuă să coste mai mult de la o lună la alta, potrivit datelor...
LaDoiPași Extra concept nou de proximitate ce aparține Metro România
Metro își consolidează poziția în retailul de proximitate cu noul concept LaDoiPași Extra
Metro România, cel mai mare wholesaler la nivel local, accelerează investițiile pe segmentul de proximitate, propunând un concept nou, LaDoiPași...
roboti industriali MiR sectorul food & beverages automatizare depozit paul olariu. vezi mai multe pe revistaprogresiv.ro.
Paul Olariu, MiR: Observăm interes pentru roboții capabili să ridice 1,2 tone
Companiile de producție din zona de alimente și băuturi (food & beverages) sunt tot mai interesate de a lucra cu roboți care pot ridica...
Alex Slujitoru si Emanuel Bondalici Reff Asociatii
O nouă amnistie fiscală pentru persoane fizice și juridice. Ce datorii se șterg și în ce condiții? 
Contribuabilii români, persoane fizice și juridice, cu restanțe la plata obligațiilor către stat pot beneficia de o nouă amnistie fiscală,...
Glovo Back to School
Glovo: Românii au comandat cu 75% mai multe rechizite școlare față de 2023
Glovo, platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de produse, a înregistrat o creștere a comenzilor de rechizite de 75% prin...
Strămoșia băcănie Suceava
Strămoșia, băcănia care îmbracă tradiționalul în haine moderne
Imaginați-vă un loc în care se întâlnesc produse alimentare „curate”, tradițiile din Bucovina și transpa­rența pe care o căutăm cu...