FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Un nou sortiment de înghețată, retras din marile lanțuri de retail

Un nou sortiment de înghețată, retras din marile lanțuri de retail

La Strada este cel mai nou sortiment de înghețată retras de la vânzare din magazine. Mega Image, Auchan, cora, Carrefour și Selgros anunță că au retras de la comercializare loturi ale brandului din cauza nivelului peste limitele legale de oxid de etilenă.

Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului Macromex, care a constatat rezultate necorespunzătoare la analizare unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă. Reprezentanții marilor lanțuri de retail recheamă produsele La Strada până în data de 16.07/ 17.08.2021. 

”Vă informăm că Macromex recheamă produsele de îngheţată «La Strada Căpşune». Compania Macromex, în calitate de proprietar al mărcii de îngheţată La Strada, produsă în Franţa, a fost informată de către unul din furnizorii săi cu privire la o problemă a stabilizatorilor de plante, al căror conţinut de oxid de etilenă depăşeşte limitele premise de reglementările în vigoare.  Acest fapt are impact asupra anumitor produse La Strada. Stabilizatorii pe baza de plante folosiţi în producerea îngheţatei La Strada sunt folosiţi în cantităţi extrem de mici în produsele finite, astfel încât considerăm că nu prezintă un risc pentru sănătatea consumatorilor”, se arată în informarea postată pe site-ul ANSVSA.

În ultima perioadă, peste 20 de sortimente de înghețată au fost scoase de la vânzare din marile lanțuri de retail, după ce autoritățile au descoperit un conținut peste reglementări de oxid de etilenă. Este vorba despre mai multe sortimente de înghețată marcă proprie cora, mărcile “Unique” și “Happy” ale Penny, Metro Chef, precum și brandurile Mars, Milka, Kit Kat, Bounty și Snickers. Lista completă a brandurilor retrase de la comercializare poate fi găsită aici.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content