FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Tereos vrea să închidă fabrica de zahăr de la Luduș

Tereos vrea să închidă fabrica de zahăr de la Luduș

Producătorul francez de zahăr Tereos a ajuns la o înțelegere cu cooperativa agricolă Axereal pentru a vinde participația în afacerea de malț și se consultă cu sindicatele din România asupra unui plan privind închiderea fabricii din Luduș, arată un document adresat investitorilor și citat de către Reuters.

Tereos, al doilea mare producător de zahăr la nivel mondial în funcție de volumele vândute, a analizat evoluția businessului și încearcă să ia anumite măsuri strategice pentru a limita pierderile. Tereos vinde astfel participația de 11,7% pe care o deținea în Copagest, holdingul afacerii de malţ a Axereal, şi va cumpăra participaţia Axereal de 2,8% în Tereos Agro-Industries.

“De la achiziția fabricii de zahăr de la Luduș de către Tereos unitatea de producție a acumulat pierderi substanţiale şi s-a confruntat cu dificultăţi în special din cauza reducerii constante a suprafeţelor cultivate cu sfeclă de zahăr”, susțin reprezentanții Tereos.

Compania și-a anunțat încă din luna iunie 2021 intenția de a vinde fabrica din România. În unitatea de producție de la Luduș lucrau la finalul lui septembrie 2021 153 de angajați, fabrica având o capacitate de 500 de tone pe zi. La nivel de grup Tereos numără 15.000 de angajați.

Grupul francez a mai precizat că intenționează să se concentreze pe activitățile din Europa și Brazilia.

La finalul lunii noiembrie a anului trecut datoriile Tereos se ridicau la 2,63 miliarde de euro, în creștere cu 11,1%.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content