Numărul tranzacțiilor online cu cardul, creștere de 20% în 2020

Netopia Payments a raportat o creștere cu 60% a volumului total procesat în urma tranzacțiilor cu cardul din 2020, comparativ cu anul anterior. Numărul tranzacțiilor online cu cardul, creștere de 20% în 2020

Cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România a depășit astfel pragul de 2 miliarde de euro procesați în total de la începutul activității de intermediere a plăților cu cardul, în 2009.

Din datele Netopia Payments, în 2020, numărul tranzacțiilor online cu cardul au înregistrat o creștere de aproximativ 20%, în condițiile în care valoarea medie a tranzacției a crescut la 215 lei pe parcursul anului trecut, de la 165 lei în 2019.

În topul categoriilor de produse și servicii pentru care românii au făcut plăți digitale cu cardul se numără: facturile la utilități, urmate de serviciile financiare, segmentul de FMCG care a înregistrat o creștere semnificativă, domeniul IT&C, dar și segmentul de produse Pharma & Health, aflat pentru prima dată în acest clasament.

La polul opus, s-au aflat industria turismului și cea de evenimente, fiind unele dintre cele mai afectate domenii de restricțiile impuse în contextul pandemiei.

Cea mai mare tranzacție procesată în 2020 de Netopia Payments a fost de 97.000 lei. În ceea ce privește ediția de Black Friday de anul trecut, compania a înregistrat o creștere de 60% a volumului tranzacționat, păstrându-se astfel același trend din restul anului.

Restricțiile impuse pentru stoparea pandemiei au dus la o migrare accentuată în mediul online a unui număr mare de comercianți și furnizori care până în luna martie a anului trecut își desfășurau activitatea preponderent în offline. Astfel, numărul de parteneri înrolați în platforma Netopia Payments s-a dublat de la începutul stării de urgență, ajungând în prezent la aproape 30.000.

„Anul 2020 a fost unul plin de provocări generate de noul context pe care am reușit să le depășim cu bine prin inovație, proactivitate și reacție de răspuns rapidă. A fost foarte important pentru noi să identificăm și să implementăm rapid cele mai bune soluții în sprijinul comercianților pentru care era vital să-și poată desfășura activitatea mai departe, strategie pe care o vom urma și anul acesta. Totodată, majoritatea românilor au înțeles că este mult mai ușor să plătești online utilitățile și la fel de simplu este să comanzi și să plătești digital alimentele sau produsele de care ai nevoie. Pentru 2021, considerăm că industria HoReCa va intra puternic în online și deja avem sute de restaurante partenere, precum și segmentul Pharma & Health, domenii care până acum funcționau mai mult în offline, dar în contextul pandemiei au trebuit să își reorganizeze activitatea”, a declarat Antonio Eram, CEO și Fondator NETOPIA Payments. 

Strategia pe care a adoptat-o compania pe perioada anului 2020, an puternic marcat de pandemie, s-a concentrat pe identificarea și implementarea rapidă a unor soluții venite în sprijinul comercianților pentru ca aceștia să-și poată continua activitatea.

Printre acestea se numără opțiunea de link de plată, un serviciu de plată online cu cardul care nu necesită implementare tehnică, sau lansarea mobilPay Delivery - platformă integrată în aplicația mobilPay Wallet prin care utilizatorii pot comanda direct cu plata online de la restaurante, magazine și producători locali. Mai mult, la finalul anului trecut, Netopia Payments a devenit prima platformă de plăți digitale de pe piața autohtonă care acceptă plăți online prin Google Pay.

 

Tranzacția medie online cu cardul a crescut cu 15% în 2022
Tranzacția medie online cu cardul a crescut cu 15% în 2022
Valoarea medie a unei tranzacții online cu cardul a fost de 265 lei în 2022, în creștere cu 15% față de anul precedent, arată datele Netopia...
Serviciile Netopia Payments, disponibile comercianților VTEX
Serviciile Netopia Payments, disponibile comercianților VTEX
Netopia Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, încheie un parteneriat cu VTEX, platforma enterprise de comerț...
Plățile online, creștere cu 55% în 2021 vs 2020
Plățile online, creștere cu 55% în 2021 vs 2020
Valoarea totală procesată din tranzacțiile online cu cardul a crescut cu 55% în 2021 comparativ cu anul precedent, arată datele Netopia...
Netopia Payments: Numărul tranzacțiilor online cu cardul, creștere de 50% în primele nouă luni ale anului
Netopia Payments: Numărul tranzacțiilor online cu cardul, creștere de 50% în primele nouă luni ale anului
Netopia Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, a înregistrat o creștere de 50% a numărului de tranzacții...