Freshful by eMAG a depășit pragul de 100.000 de clienți. Care este bugetul lunar pentru alimente

Freshful by eMAG, primul hipermarket 100% online din România a depășit pragul de 100.000 de clienți activi în platformă. Până în prezent, în topul celor mai comandate produse au fost verdețurile, urmate de fructe, legume, pâine proaspătă, apă și băuturi răcoritoare. În medie, o familie alocă până la 1.000 de lei pentru alimentele achiziționate într-o lună. Freshful by eMAG a depășit pragul de 100.000 de clienți. Care este bugetul lunar pentru alimente

„100 de mii de clienți unici reprezintă o dublă confirmare, atât a planului de creștere pe care am mizat de la început, cât și a interesului clienților pentru acest mod de a face cumpărături care le economisește timpul și îi ajută să își planifice mai bine bugetele lunare. Am dezvoltat un produs util, foarte apreciat de clienți și vom continua să creștem rapid în perioada următoare. Peste 94% dintre cei care au plasat o comandă ne recomandă mai departe apropiaților, iar clienții care au făcut o primă comandă au revenit, în medie, pentru a doua comandă după opt zile”, a declarat Andrei Popescu, General Manager Freshful by eMAG.

Freshful by eMAG propune o gamă variată de produse proaspete din care consumatorii pot alege, astfel că cele mai comandate au fost verdețurile, cum ar fi salata și ceapa verde, pătrunjelul și mărarul – una din două comenzi conține aceste produse. În topul acestora se află pătrunjelul verde proaspăt cules - până acum au fost livrate 157.183 de legături. Clienții mai comandă și fructe, precum banane sau avocado, dar și legume, cum sunt roșiile ori castraveții. De la lansare, din octombrie 2021 și până în prezent, au fost livrate peste 1,25 milioane de banane și 263.000 bucăți de avocado, dar și 225.591 de pâini proaspăt scoase din cuptor.

În 75% dintre comenzi sunt incluse apa sau băuturile carbogazoase, urmate apoi de lactate. În total, Freshful by eMAG a livrat 7.211 metri cubi de băuturi, adică echivalentul unui tren cu 34 de vagoane cisternă, dintre care 5.841 metri cubi de apă, adică echivalentul a două bazine olimpice de înot. Lista este completată de peste 100.000 de litri de vin.

Produsele comercializate de Freshful provin din surse locale, iar ponderea acestora variază în funcție de sezon. Vara, sortimentul de legume și fructe ajunge la un procent de 80% din producție locală. Retailerul colaborează cu 550 furnizori locali, dintre care 125 sunt mici producători.

Clienții Freshful by eMAG preferă comenzile prin intermediului aplicației

Clienții Freshful by eMAG pot comanda oricând și de oriunde, economisind până la 2 ore din timpul petrecut la cumpărături, astfel că aceștia preferă aplicația mobilă - ponderea comenzilor plasate prin intermediul acesteia este de 78%, fiind plasate în special seara și programate pentru livrare a doua zi, până în prânz. Bugetul mediu alocat pentru o comandă este de 313 lei și poate conține, în medie, până la 35 de produse, cu o medie de 22 de articole unice.


Citește și Quick commerce, de la super nișă la oportunitate pentru jucătorii din e-groceries


Cea mai mare comandă înregistrată în platformă până acum a fost de aproape 6.500 de lei, iar cel mai activ client a plasat până în prezent 251 de comenzi, cu o recurență de aproximativ o comandă o dată la două zile. Femeile sunt cei mai activi utilizatori ai platformei, în proporție de 61%. Acestea comandă preponderent alimente,  în timp ce bărbații comandă mai degrabă produse pentru casă și băuturi.

În perioada 15 – 21 mai, clienții Freshful se pot bucura de campanii speciale de reduceri la produsele selectate. Astfel, la o selecție de 40 de produse din categoriile legume, pâine proaspătă, mezeluri, băuturi, conserve și chiar produse pentru casă sau îngrijire personală este aplicată o reducere de 40%. De asemenea, în aceeași perioadă, clienții care fac o achiziție de cel puțin 300 de lei vor primi un voucher de 30 de lei, pe care îl pot folosi în platformă pentru orice fel de achiziție (cu excepția produselor din tutun) în perioada 1 -11 iunie.

Companie românească fondată în 2021, Freshful by eMAG oferă clienților săi o gamă variată de peste 18.000 de produse alimentare și băuturi de larg consum, de la partenerii și producătorii locali. Freshful livrează din depozitul propriu cu temperatură controlată, folosind mașini frigorifice, până la ușa clientului, șapte zile din șapte.

Începând cu 1 martie, Freshful by eMAG a deschis serviciul de livrare către alte aproximativ 150.000 gospodării (peste 320.000 consumatori) din Ploiești și alte 22 localități din Ilfov: Afumați, Berceni, Brănești, Căldăraru, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Cornetu, Crețuleasca, Dascălu, Domnești, Dragomirești-Vale, Găneasa, Glina, Grădiștea, Gruiu, Jilava, Măgurele, Moara Vlăsiei, Petrăchioaia, Snagov, Ștefăneștii de Sus. Astfel, serviciul este disponibil unui număr total de peste un milion de gospodării din București, Ploiești și 49 localități din Ilfov.

În primul an de activitate, Freshful by eMAG a livrat 455.000 de comenzi cu ajutorul a 300 de livratori. Trei din patru clienți Freshful by eMAG sunt abonați ai serviciului Genius, beneficiind de livrări gratuite în funcție de valoarea comenzii și de reduceri exclusive.

Freshful by eMAG a livrat 29,6 milioane de produse și a avut o creștere a vânzărilor de peste 119% în 2023
Freshful by eMAG a livrat 29,6 milioane de produse și a avut o creștere a vânzărilor de peste 119% în 2023
În 2023, oamenii s-au orientat mai mult către cumpărăturile online și au ales să pună în coș o diversitate mai mare de produse, inclusiv...
Freshful by eMAG a livrat peste 38 de milioane de produse în doi ani
Freshful by eMAG a livrat peste 38 de milioane de produse în doi ani
Freshful by eMAG, primul hipermarket 100% online din România, a atins pragul de peste 1,1 milioane de livrări în primii doi ani de la intrarea pe...
Bilanț Freshful by eMAG după primul semestru: vânzări de fructe și legume de trei ori mai mari față de 2022
Bilanț Freshful by eMAG după primul semestru: vânzări de fructe și legume de trei ori mai mari față de 2022
În primele șase luni ale acestui an, interesul românilor pentru fructe și legume proaspete a fost în creștere comparativ cu anul precedent....
Românii comandă cu 80% mai mult de la producătorii locali pe timpul verii
Românii comandă cu 80% mai mult de la producătorii locali pe timpul verii
În perioada sezonului cald, românii preferă să cumpere tot mai mult legume și fructe de la producătorii locali, arată datele Freshful by...