FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Schimburile comerciale dintre România și Germania continuă să crească

Schimburile comerciale dintre România și Germania continuă să crească

Volumul schimburilor comerciale dintre Germania și România și-a revenit semnificativ în prima jumătate a acestui an, potrivit ultimelor date ale Oficiului Federal de Statistică (Destatis).

Exporturile companiilor din Germania către partenerii din România s-au ridicat la 9 miliarde de euro în intervalul analizat, în creștere cu peste 24% față de aceeași perioadă a anului trecut. De partea cealaltă,  importurile au crescut până la o valoare cumulată de 7,4 miliarde de euro, creșterea fiind de 17,2% față de prima jumătate a anului 2020.

Cu un volum al schimburilor comerciale de 16,4 miliarde de euro și cu o creștere de 20,5% în primele șase luni ale anului, România ocupă locul 20 în topul partenerilor comerciali ai Germaniei în perioada menționată.

„Acesta este un semn clar de redresare, având în vedere că cifrele semestriale au atins nivelul de dinaintea crizei. Dacă ne uităm la dinamica comerțului bilateral și la atmosfera pozitivă privind afacerile din cadrul companiilor germane din România, ne așteptăm ca până la sfârșitul anului 2021 cifrele să crească chiar peste nivelul celor din 2019 (cca. 32 de miliarde de euro)”, explică Sebastian Metz, Director General și membru în Consiliul Director al AHK România.

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. Înființată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content