FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Rohlik accelerează extinderea în România și anunță lansarea sub brandul Sezamo în prima parte a anului 2022

Rohlik accelerează extinderea în România și anunță lansarea sub brandul Sezamo în prima parte a anului 2022

Rohlik, cel mai mare retailer online de food din Cehia, apasă pedala expansiunii și anunță intrarea în România în prima jumătate a anului viitor, sub brandul Sezamo. Rohlik își va lansa serviciile de livrare online de alimente sub noul brand Sezamo și în Italia, numindu-l pe Andrea Colombo în funcția de CEO pentru Sezamo Italia.

Depozitul local al Rohlik din România va avea 10.000 mp și este situat în CT PARK – București Nord. El va răspunde tuturor nevoilor comercianților și clienților și va fi dotat inclusiv cu spații de depozitare cu temperatură controlată (congelare și refrigerare) pentru fructe și legume proaspete, care vor fi livrate direct consumatorilor de către producătorii locali.

În România și Italia, Sezamo va putea livra aproximativ 8.000 de produse alimentare proaspete și de calitate direct în casele clienților în decurs de 2 ore în România și 3 ore în Italia, începând din prima zi. În centrul gamei complete se află produse locale proaspete, cum ar fi fructe și legume, carne, pește, lactate și produse de panificație, alături de mărci internaționale, precum și produse proprii cu eticheta Rohlik.

„Provocarea pentru planurile noastre de lansare a fost găsirea locației potrivite pentru centrul de livrare, care să fie accesibilă atât pentru echipele noastre de livrare pentru clienți, cât și pentru furnizori. Următorul pas pe listă este recrutarea și formarea de echipe, asigurându-ne că întreg personalul apreciază cât de importantă este preocuparea pentru serviciul clienți și viziunea noastră ca în Europa să se mănânce și să se trăiască bine. Încă de la lansare, clientul va putea accesa întregul magazin, astfel încât să își poată acoperi coșul săptămănal”, a declarat Michael Kaiser, Chief Commercial Officer în România.

Vezi și: Rohlik își pregătește intrarea în România, după ce a atras finanțări de 100 mil. euro

Rohlik, extindere în 7 piețe

În a doua jumătate a anului 2022 urmează lansarea Sezamo și în Spania, operațiunile fiind lansate după ce analizele de piață au arătat o creștere a cererii clienților pentru servicii de livrare online de alimente.

Referitor la planurile viitoare de extindere, fondatorul Rohlik Group, Tomáš Čupr, menționează: „Cu câteva săptămâni în urmă am semnat un contract cu primul nostru centru de livrare din Spania. Aceasta înseamnă că vom fi în curând la Madrid, iar mai multe țări vor urma. Acest lucru se datorează unei creșteri impresionante în toate noile noastre piețe, exemplu fiind München, unde recent am depășit pragul de 1.000 de comenzi pe zi, într-un timp record. Modelul nostru de afaceri bazat pe a furniza mărci de înaltă calitate la nivel mondial și autohton, precum și produse locale, se dovedește a fi un succes în mod repetat. Împreună cu un serviciu complet livrat în trei ore sau mai puțin, se arată a fi exact ceea ce au nevoie familiile, așa cum se vede în frecvențele mari de cumpărături și în valorile comenzilor. Mai simplu spus, orientarea atentă către client echivalează cu sănătatea financiară și cu o Europă mai fericită! Desigur, vechile obiceiuri de a merge la un magazin alimentar dispar cu greu. Din acest motiv, ceea ce construim la Rohlik trebuie să fie nu doar „mai bun decât modelul tradițional” de cumpărături, ci de zece ori mai bun. În timp ce privim spre viitor, dorim să continuăm să oferim partenerilor noștri din întreaga lume venituri mai mari, să continuăm să oferim personalului nostru muncă interesantă, flexibilă și bine plătită și, cel mai important, să oferim clienților noștri online cele mai bune produse alimentare posibile, cât și o experiență de livrare pozitivă.”

Pe lângă extinderea pe piața europeană planificată în 2022, compania urmează să se extindă și în țările în care operează în prezent. În Germania, Knuspr.de se va extinde în Frankfurt, Hamburg, Köln, Essen, Hanovra, Stuttgart, Leipzig și alte orașe în următorii doi ani. În Cehia, Rohlik.cz va crește volumul de livrare expres a cumpărăturilor în termen de 60 de minute de la comandă. Acest lucru va fi sprijinit de un al patrulea depozit, complet automatizat, care va fi deschis în Chrášťany, lângă Praga, a cărui construcție a început deja.

Serviciul european de livrare de produse alimentare online a livrat prima sa comandă în urmă cu 7 ani în Praga, Republica Cehă și este deja disponibil în 4 țări, livrând clienților sute de mii de produse în fiecare zi. În unele zile, livrările pot ajunge la peste un milion de articole de zi cu zi din supermarket, precum și produse provenite din surse locale, de la mici fermieri și producători locali.

Fondat în 2014, în Republica Cehă, Rohlik Group este unul dintre cele mai importante servicii de livrare online de alimente din Europa, cu prezență în Cehia (Rohlik.cz), Ungaria (Kifli.hu), Austria (Gurkerl.at) și Germania (Knuspr.de). Implementând tehnologie și logistică de vârf la nivel mondial pentru a livra o gamă largă de produse de calitate (17 000 SKU+), companiile Rohlik oferă un interval de livrare de 15 minute, cu livrare imediată în 90 de minute de la plasarea unei comenzi în unele țări. Firma Rohlik este o companie bazată pe date în tot ceea ce face. Deținând operațiunile sale end-to-end, inclusiv având toată tehnologia în interior, Rohlik oferă o experiență superioară clienților și cele mai proaspete alimente de la fermieri și artizani locali, precum și o gamă largă de supermarketuri. Compania a fost finanțată cu 290 milioane de euro anul acesta și este profitabilă, dinamică și în creștere rapidă. Cifra de afaceri Rohlik a depășit 300 de milioane de euro în 2020.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content