Profi a depășit numărul de 1.100 de magazine Partener

Încă de acum trei ani, Profi, retailerul cu cea mai mare acoperire geografică din România, și-a îndreptat atenția către identificarea unui număr mai mare de parteneri care să-i gestioneze magazinele. De atunci, au fost identificați peste 700 și procesul continuă. În acest moment, Profi a depășit pragul de 1.100 de magazine Partener și, pentru următoarele 12 luni, intenționează să identifice încă 500 de Parteneri la nivel național. Până la sfârșitul anului 2024, 99% din magazinele rețelei urmează să fie gestionate de Parteneri. Profi a depășit numărul  de 1.100 de magazine Partener

„Acest model de afacere este ideal pentru cine dorește să devină antreprenor. Modelul este deosebit de apreciat, implică riscuri financiare minime și te poți bucura încă de la început de vizibilitate în piață, de un pool de clienți fideli, de strategiile de marketing precum și de celelalte avantaje oferite de o mare rețea de retail. Faptul că oferim magazine la cheie, cu toate investițiile făcute deja în amenajarea spațiului, mobilier, echipamente și totodată plătim cheltuielile curente de funcționare explică de ce sistemul nostru este considerat atât de atractiv încât, în zone precum Oltenia și Moldova, peste 95% dintre magazinele Profi sunt acum gestionate de Parteneri”, declară Magda Amarie, Directorul Operațional care coordonează activitatea magazinelor Partener Profi.

Sistemul presupune ca Partenerul să își înființeze o societate comercială și să angajeze personalul necesar pentru operarea magazinului la standardele stabilite de Profi, cel mai adesea fiind vorba chiar de personalul existent la momentul preluării. Pentru serviciile de management și operare a magazinului, Profi oferă Partenerului un buget garantat lunar, un comision lunar din vânzări și un bonus anual. În funcție de performanță, Partenerul își poate influența în mod direct câștigurile lunare și poate ajunge la venituri similare cu cele ale unei poziții de senior management.


Citește și Gaetan Pacton, Profi: Ne așteptăm la o diminuare a creșterii businessului în 2023


„Când am preluat primul magazin, știam tot ce înseamnă Profi, beneficiind de training și suport pentru a acumula tot know-how-ul necesar, astfel crescându-mi șansele de a putea gestiona această afacere. În cei șapte ani de parteneriat, am învățat mult, m-am dezvoltat mult și știu acum ce înseamnă să ai afacerea proprie, să conduci oameni. Am angajați cu care lucrez încă de când am preluat primul magazin ca Partener. Mi-am creat echipe bune, singură nu aș fi reușit să mă dezvolt. Am două magazine deja și mă gândesc să mai iau unul în viitor”, spune Elena Stângu. 

Cu 28.000 de angajați în 1.654 de magazine proprii și Partener prezente în 795 de localități urbane și rurale, Profi este cel mai mare angajator privat din România. Profi Super, Profi City, Profi GO și Profi Loco, cele patru formate de magazin ale rețelei, adună zilnic peste 1,2 milioane de clienți care își fac cumpărăturile în aceste magazine. Mai bine de 94% dintre produsele disponibile la rafturile Profi provin de la furnizori din România.

Magazin Profi Super inaugurare
Profi continuă investițiile în mediul rural
Profi Rom Food, comerciant aflat pe locul trei în topul retailerilor din România, a inaugurat 14 locații noi în...
Gaetan Pacton, Profi: Continuăm să investim în expansiune și remodelări
Gaetan Pacton, Profi: Continuăm să investim în expansiune și remodelări
Deși se află în perioada de așteptare a deciziei Consiliului Concurenței privind preluarea de către grupul Ahold...

Retailerul a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 11,6 miliarde lei.

Profi va încheia 2023 cu 1.400 de magazine partener
Profi va încheia 2023 cu 1.400 de magazine partener
Profi a anunțat că până la finalul acestui an va atinge pragul de 1.400 de magazine partener. Astfel, de la 15%,...
Profi: Cele peste 500 de magazine în noul format atrag peste 40% din totalul clienților
Profi: Cele peste 500 de magazine în noul format atrag peste 40% din totalul clienților
Din totalul de 1.650 de locații Profi, peste 500 de magazine funcționeză în formatul nou, lansat în 2020. Acesta...
Profi ajunge la 1.200 de magazine Partener
Profi ajunge la 1.200 de magazine Partener
Profi își extinde rețeaua de magazine Partener, ajungând în prezent la 1.200 de magazine operate de parteneri....
Profi adaugă 12 locații noi rețelei naționale și bifează și 1.000 de magazine gestionate de Parteneri
Profi adaugă 12 locații noi rețelei naționale și bifează și 1.000 de magazine gestionate de Parteneri
Profi, retailerul cu cea mai mare acoperire geografică din România, continuă investițiile în expansiune și...