Lidl mai pune două magazine pe harta expansiunii
Lidl România continuă investițiile pe plan local prin inaugurarea a două magazine noi pe data de 12 august: unul în București și celălalt în Ștefănești, județul Argeș. Odată cu cele două deschideri retailerul ajunge la 302 unități comerciale pe plan local.
Noul magazin Lidl din București se află pe Șoseaua Sălaj, nr. 241 A, Sector 5, iar cel din localitatea Ștefănești este situat pe Strada Fitotron, nr. 2. Noua unitate Lidl din București are o suprafață de vânzare de aproximativ 1.300 m² și peste 100 de locuri de parcare, în timp ce magazinul Lidl din Ștefănești dispune de o suprafață de vânzare de peste 1.300 m² și peste 120 locuri de parcare. În plus, cele două magazine dispun de câte o stație de încărcare pentru automobilele electrice, unde se vor putea alimenta câte două mașini simultan.
“Inaugurarea magazinelor Lidl din București și Ștefănești continuă strategia companiei de a oferi zilnic românilor produse la cel mai bun raport calitate - preț, într-o largă varietate de sortimente. Lidl reușește să respecte această misiune investind constant în sustenabilitate, la baza acțiunilor companiei stând eficiența și demersurile de dezvoltare durabilă. În plus, Lidl promovează cu consecvență colaborarea cu producătorii locali, multe dintre mărcile de calitate comercializate în rețea fiind produse în România”, este precizat în comunicatul de presă.
Lidl optimizează constant formatul magazinelor, astfel încât să aibă un impact cât mai redus asupra mediului, dar și să ofere o experiență de cumpărături cât mai bună. Prin utilizarea unor tehnologii avansate din domeniul construcțiilor şi în conformitate cu normele de protecție a mediului, noile magazine Lidl din București și Ștefănești dispun de soluții și tehnologii moderne, care asigură standarde înalte de eficiență energetică. Printre acestea se numără sistemul de iluminat LED, cu senzor de prezență, sistemele de recuperare a căldurii integrate în instalațiile de climatizare, ori stația de încărcare pentru automobile electrice.
În plus, noua unitate din București dispune de un acoperiș verde, care oferă o multitudine de beneficii ce țin de protecția mediului înconjurător. Acesta contribuie în primul rând la eficiența energetică a clădirii, prin menținerea unei temperaturi constante pe parcursul întregului an. În același timp, vegetația amplasată pe acoperiș are rolul de a filtra în mod natural apa pluvială, datorită multiplelor straturi componente, și de a reduce în același timp cantitatea de apă deversată în sistemele de canalizare.