FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > PwC România: Transformarea digitală, pe primul loc în topul priorităților de investiții

PwC România: Transformarea digitală, pe primul loc în topul priorităților de investiții

Transformarea digitală urcă pe primul loc în topul domeniilor pentru care executivii vor aloca mai multe fonduri în contextul pandemiei, arată sondajul CEO Survey 2021, realizat de PwC România.

85% dintre directorii generali din România chestionați de companie planifică creșteri ale investițiilor în acest sector în următorii trei ani. Întrebați despre modul în care și-au schimbat intențiile de investiții ca urmare a crizei provocate de pandemie, directorii generali din România au menționat în ordine, după transformarea digitală (85%), inițiativele în vederea eficientizării costurilor (83%), stilul de conducere - leadership și dezvoltarea talentelor (79%), securitatea cibernetică (76%), potrivit sondajului CEO Survey 2021.

„Transformarea digitală a surclasat în 2021 eficientizarea operațională care a fost prioritară în ultimii ani și care ne-am fi așteptat să rămână dominantă, mai ales pe fondul crizei sanitare, așa cum a fost în criza financiară din urmă cu un deceniu. Orientarea spre digitalizare este atât un efect al situației din ultimul an și jumătate, în care tehnologiile au însemnat inclusiv supraviețuirea afacerilor, cât și o mai mare conștientizare, tocmai datorită acestui context recent, că viitorul aparține digitalizării”, a declarat Dinu Bumbăcea, Country Managing Partner PwC România.

Sondajul realizat de PwC România mai arată că 41% dintre liderii de organizații au ca prioritate creșterea productivității prin automatizare și tehnologizare pentru a-și asigura competitivitatea pe piață. Tehnologiile inteligente, cum ar fi RPA, machine learning și chatbot oferă companiilor noi oportunități de a îmbunătăți performanța proceselor operaționale și de a realiza economii semnificative.


Citește și

PwC: Optimismul directorilor generali privind revenirea economiei globale, nivel record

Sondaj: Trei sferturi dintre consumatori, atenți la acțiunile companiilor


„Majoritatea companiilor au investit în ultima vreme în tehnologie și vedem că 85% spun că vor să investească mai mult. Dintre aceștia, peste jumătate (53%) vor investi în digitalizare cu cel puțin 10% în plus față de anii anteriori. Dar, pe lângă investiții, companiile ar trebui să fie preocupate de modul în care integrează tehnologiile în modelul de afaceri ca să putem vorbi cu adevărat de transformare digitală. Transformarea digitală este o abordare strategică, centrată pe digitalizare, care înseamnă mult mai mult decât îmbunătățirea unor servicii sau produse datorită tehnologiei. Așadar, marea majoritate a companiilor sunt abia la începutul acestui drum spre digitalizare și necesită investiții mai mari. De exemplu, la nivel global, studiile noastre arată că doar 5% dintre companii sunt acum cu adevărat digitale”, explică Dinu Bumbăcea.

În noul context, este de așteptat ca utilizarea analizelor avansate de date să fie mai intensă și adoptarea Inteligenței Artificiale (AI) în fundamentarea deciziilor de management, inclusiv a celor de gestionare a riscurilor, să se facă pe scară largă. Prin urmare, 62% dintre directorii generali au afirmat că se vor concentra mai mult asupra digitalizării funcției de management al riscurilor.

Interesul directorilor generali din România pentru transformarea digitală este similar cu cel exprimat de liderii globali și regionali, care, de asemenea, planifică creșteri de peste 10 procente ale investițiilor în transformarea digitală.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content