FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Profi montează panouri solare pe magazinele sale pentru a reduce costurile cu energia electrică

Profi montează panouri solare pe magazinele sale pentru a reduce costurile cu energia electrică

Profi desfășoară un proiect pilot de implementare a panourilor fotovoltaice pe magazinele sale din Șag, Făget, Timișoara, Giarmata, Sânandrei, Lipova, și din alte localități, ca măsură de economisire a energiei, cu efect atât imediat, cât și pe termen lung.

„În cadrul acestui pilot, capacitățile instalate variază între 50 KW și 110 KW, asigurând o producție anuală de circa 50 – 100 MWh și o contribuție verde de aproximativ 20%-25% din consumul de energie al magazinului. Pentru fiecare proiect această contribuție echivalează anual cu între 580 și 1.300 de copaci care ar fi necesari ca să-i absoarbă emisiile sau în kg de emisii de CO2 salvat, între 19 mii Kg și 40 mii kg”, afirmă Dumitru Dragomir, Vice-președinte, Business Efficiency Director Profi.

După ce vor fi analizate rezultatele diferitelor soluții, sistemul urmează să fie extins la un număr cât mai mare de magazine.

„În actuala situație ne îndreptăm către soluțiile care să permită nu doar continuarea consecventă a strategiei de dezvoltare a rețelei noastre de magazine, ci și susținerea economiei românești în ansamblul ei într-un moment când resursele energetice trebuie utilizate cu maximă eficiență”, a declarat Gaetan Pacton, Director General Profi.


Citește și Pawel Musial se retrage de la conducerea Profi


Un impact considerabil va fi resimțit și în urma limitării temperaturii din magazinele și sediile Profi, concomitent cu demararea unui plan de curățare și monitorizare a funcționării în condiții corespunzătoare a radiatoarelor și agregatelor de aer condiționat. Prin îmbunătățirea fluxului de aer ce trece prin radiatoare, se reduce timpul de funcționare inutilă a compresoarelor acestor echipamente. Totodată, consumul de energie din magazinele Profi va fi redus semnificativ și prin optimizarea orelor de utilizare a echipamentelor care pregătesc alimente calde, ele fiind unele dintre cei mai mari consumatori de energie.

În toate punctele de lucru din rețeaua Profi iluminatul se face cu lămpi LED, cu consum redus, dar chiar și în aceste condiții compania acordă atenție reducerii iluminatului în afara orelor de program.

Cu peste 1.600 de magazine în mai mult de 760 de localități și circa 28.000 de angajați, Profi este rețeaua de retail modern cu cea mai mare acoperire geografică.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content