FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > P&G deschide o nouă fabrică la Urlați în urma unei investiții de tip greenfield

P&G deschide o nouă fabrică la Urlați în urma unei investiții de tip greenfield

Procter & Gamble inaugurează o nouă unitate de producție în Urlați, județul Prahova. Fabrica va produce capsule de detergent lichid Ariel PODS pe care le va exporta în mai multe țări europene. Prin această investiție de tip greenfield, consolidează poziția României ca centru de producție al P&G. În noua fabrică vor fi create peste 200 de noi locuri de muncă.

În toamna anului 2019, gigantul american Procter&Gamble a obținut un ajutor de la stat în valoare de 29,05 milioane de lei pentru a finanța construcția noii fabrici din Urlați, fiind una dintre cele șapte companii care au semnat acorduri de Finanțare cu Ministerul Finanțelor.

„P&G marchează astăzi o etapă importantă a prezenței sale în România. Sărbătorim inaugurarea noii unități de producție a capsulelor Ariel PODS din Urlați, România, o investiție semnificativă în țară. Profilul atractiv al României, palmaresul de succes al P&G pe piața locală și, cel mai important, calitatea excepțională a oamenilor din P&G, au făcut ca această investiție să fie posibilă. De asemenea, dorim să mulțumim autorităților locale, deoarece parteneriatul nostru de succes a dus la realizarea acestui obiectiv, demonstrând încă o dată că, atunci când guvernele, comunitățile locale și companiile își unesc forțele, se întâmplă lucruri bune pentru toți – pentru oamenii pe care îi deservim și pentru comunitățile în care trăim și activăm,” a declarat Antoine Brun, Managing Director al P&G pentru Europa de Sud-Est.

În 2010, compania a deschis tot la Urlați fabrica de produse pentru îngrijirea părului, sediul central al operațiunilor din Europa de Sud-Est, în urma unei investiții inițiale de 100 de milioane de dolari, unitate care a devenit între timp centru de export. În fabrica de șampoane de la Urlați lucrează aproximativ 300 de persoane, iar 90% din volume sunt livrate pe piețele externe. Aici se produc șampoane Head & Shoulders și Pantene pentru piețe mari din regiune, precum Rusia și Turcia. Terenul pe care este construită fabrica are o suprafață de 25 de hectare, fabrica de produse pentru îngrijirea părului ocupând șase hectare.

Procter&Gamble a deținut pe plan local și o fabrică de detergenți la Timișoara, pe care a vândut-o grupului german Falli în anul 2014. La Timișoara se produceau detergenți de rufe, produse pentru îngrijirea țesăturilor și detergenţi de vase. P&G a achiziționat acea fabrică de la statul român în 1995, după care a modernizat-o şi a extins-o, mare parte din producție mergând către export.

Totodată, Procter&Gamble are un centru global de servicii în București, precum și un centru logistic în Timișoara. În aceste unități lucrează peste 1.000 de angajați.

Prin produsele sale, P&G ajunge la aproximativ cinci miliarde de oameni din întreaga lume. În portofoliul companiei sunt branduri recunoscute precum Always, Ariel, Crest, Fairy, Gillette, Head & Shoulders, Lenor, Olay, Oral-B, Pampers, Pantene, Tide, Aussie. Comunitatea P&G include operațiuni în aproximativ 70 de țări din întreaga lume.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content