FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Mega Image, investiții de peste 25 de milioane de euro în reamenajarea și modernizarea magazinelor și depozitelor

Mega Image, investiții de peste 25 de milioane de euro în reamenajarea și modernizarea magazinelor și depozitelor

Mega Image a demarat un amplu proces de reamenajare și modernizare a magazinelor și depozitelor care a atins deja o investiție de 25 de milioane de euro. Investiția face parte dintr-un proces amplu care se va continua și în următorii ani, pentru a consolida măsurile de siguranță și îmbunătățirea experienței la cumpărături.

Astfel, deja 140 de unități au trecut prin procese de reamenajare, cu investiții ample concretizate în echipamente noi, în procese automatizate care să monitorizeze în mod continuu activitatea operațională a fiecărei unități, cât și în instruirea personalului.

Mega Image are parteneriate locale solide, susține producătorii și fermierii români printr-o colaborare de tradiție și va continua procesele de auditare pentru a-i susține în continuare și pentru a aduce pe rafturile magazinelor produse românești.

Programul „Gusturi românești de la gospodari” se dezvoltă anual, ajungând în prezent la peste 300 de producători de legume și fructe. Retailerul se implică în tot procesul de producție: de la analizare sol, asigurare semințe, îngrășăminte, biostimulatori și alte produse destinate combaterii biologice a bolilor și dăunătorilor la plante, până la analiza lunară a legumelor, iar prin intermediul inginerilor horticultori din echipa Mega Image se oferă producătorilor consiliere pas cu pas, începând cu planificarea culturilor până la recoltare.

Citiți și: Mircea Moga, CEO Mega Image România: În contextul actual trebuie să fii o mașină performantă de retail

În 2023, au fost livrate peste 28.600 de tone de legume și fructe de la producători direct în magazine. În categoria legume, recordul a fost înregistrat de cartofi, cu 6500 de tone, și de tomate, cu 2800 de tone. Fructele cu cele mai bune rezultate au fost merele, cu peste 2900 de tone, pepeni cu peste 2400 tone, dar și cireșe și fructe moi, însumând peste 830 de tone.

Mai mult, în rețeaua Mega Image sunt activi peste 15.000 de angajați români.

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 975 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente. Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, a anunțat anul trecut achiziția integrală a rețelei Profi Rom Food. Tranzacția se ridică la 1,3 miliarde de euro, este supusă acordului autorităților de reglementare și se estimează că va fi finalizată în cursul anului 2024. 

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content