FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Mars cumpără producătorul britanic de ciocolată Hotel Chocolat pentru 610 mil. euro

Mars cumpără producătorul britanic de ciocolată Hotel Chocolat pentru 610 mil. euro

Mars a anunțat că va cumpăra producătorul britanic de ciocolată Hotel Chocolat pentru 534 de milioane de lire sterline (610 milioane euro), în contextul în care brandul încearcă să-și extindă prezența la nivel internațional. Anunţul a făcut ca acţiunile Hotel Chocolat, listate la Bursa de Valori din Londra, să urce cu peste 160% în primele tranzacţii.

Businessul Hotel Chocolat a fost înființat în urmă cu 30 de ani pornind de la premisa ca ciocolata este „micul lux” pe care ar trebui să și-l poată permite oricine, ajungând în prezent să dețină 124 de magazine specializate în Marea Britanie și în alte câteva piețe. Potrivit reprezentanților companiei, acordul va permite brandului să se extindă „mai departe și mai rapid”.


Citește și: Hotel Chocolat, proiectul care pune ciocolata la putere


„Ştim că brandul nostru rezonează cu consumatorii de peste hotare, dar provocările operaţionale ale lanţului de aprovizionare ne-au ţinut pe loc. Prin parteneriatul cu Mars, putem să ne dezvoltăm prezenţa internaţională mult mai rapid", a declarat Angus Thirlwell, cofondator şi director executiv Hotel Chocolat.

În ultimii ani, expansiunea internațională a Hotel Chocolat a avut de suferit. În septembrie 2022, businessul a renunțat la vânzările directe pe site pentru consumatorii din Statele Unite ale Americii, la doar câteva luni după ce și-a închis magazinele pe care le opera în această piață. Ciocolatierul deţine, de asemenea, o proprietate în Saint Lucia, unde se află o fermă de cacao organică şi hotelul Rabot, un resort ecologic de lux.

"Suntem încrezători că Mars va fi o casă excelentă pe termen lung pentru Hotel Chocolat, oferind un mediu asemănător, antreprenorial şi orientat spre un scop anume, în care să maximizăm potenţialul brandului Hotel Chocolat, care este deja atât de iubit de consumatori", a declarat Andrew Clarke, preşedintele global al Mars Snacking.

Tranzacția urmează să se încheie în primul trimestru al anului 2024.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content