Sameday intenționează să preia compania de curierat Sprinter din Ungaria

Ca parte a strategiei de extindere a infrastructurii de livrare din regiune, Sameday intenționează să preia compania de curierat rapid Sprinter din Ungaria. Sameday intenționează să preia compania de curierat Sprinter din Ungaria

Prin această potențială achiziție Sameday își va extinde infrastructura out of home din Ungaria cu 60% prin preluarea celor 450 de puncte de livrare deținute de compania maghiară, precum și capacitatea de livrare home delivery.

Sprinter este o companie tradițională de curierat expres din Ungaria, cu o istorie de 17 ani pe piață, care deservește un număr important de magazine online și care va livra și către România.

Până la finalul anului 2024, rețeaua Sameday out of home din Ungaria va ajunge la aproape 2.200 de lockere easybox și puncte de livrare, cu acoperire în toate marile orașe și regiuni din Ungaria și care vor fi activate în perioada următoare pentru magazinele online care expediază crossborder.

„Construim o zonă de livrare unitară și fără granițe care va îmbunătăți experiența clienților și va reduce costurile de livrare pentru magazinele online din România, Ungaria și Bulgaria. Avem un plan ambițios de a ajunge la 8.500 de puncte de livrare în regiune în acest an, iar eventuala preluare a infrastructurii Sprinter reprezintă un pas important. Vom continua extinderea accelerată prin creșterea numărului de easybox-uri și introducerea unor noi puncte de livrare și a sistemelor shop-in-shop, care vor sprijini la dezvoltarea și mai accelerată a comerțului online în regiune,” a declarat Lucian Baltaru, CEO Sameday Group.

În ultimele 12 luni, Sameday a înregistrat o creștere cu 115% a numărului de magazine online care au accesat serviciile de expediere crossborder, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cu un total de 95 de milioane de colete livrate în regiune în ultimul an, prima companie românească de curierat care a deschis operațiuni în afara granițelor se află în al patrulea an de activitate în Ungaria și al doilea an de prezență în Bulgaria.

Sameday accelerează extinderea rețelei out of home în regiune
Sameday accelerează extinderea rețelei out of home în regiune
Sameday, prima companie de curierat din România care s-a extins în afara granițelor, accelerează extinderea...
Investiții de peste 300 de milioane de lei, planurile Sameday Group în 2024
Investiții de peste 300 de milioane de lei, planurile Sameday Group în 2024
Sameday, prima companie de curierat din România care s-a extins în afara granițelor, a încheiat 2023 cu o...

Pe fondul trendului ascendent al numărului de colete livrate în regiune, în anul 2024 grupul Sameday va investi aproximativ 30 de milioane euro in creșterea capacității de livrare prin extinderea rețelei out-of-home.

Investiția totală planificată de grupul Sameday pentru 2024 este de peste 60 milioane euro și va fi direcționată către extinderea rețelei regionale out-of-home, dezvoltării tehnologice și optimizarea capacității și vitezei de procesare și livrare.

Cu o experiență de 17 ani pe piața din România, Sameday are o echipă de peste 5.000 de angajați și parteneri și o infrastructură digitală integrată, fiind prezentă în România, Ungaria și Bulgaria. Compania oferă atât servicii de livrare door-to-door, cât și livrare în peste 5.000 de lockere easybox.

 

Sameday easyway, un nou serviciu adresat persoanelor fizice pentru trimiterea coletelor
Sameday easyway, un nou serviciu adresat persoanelor fizice pentru trimiterea coletelor
Sameday, unul dintre principalii jucători din piața de curierat, deschide rețeaua easybox pentru trimiterile...
Sameday lansează aplicația mobilă cu o investiție de peste un milion de euro
Sameday lansează aplicația mobilă cu o investiție de peste un milion de euro
Sameday, unul dintre cei mai importanți jucători din pieța de curierat din România, investește peste un milion de...
Sameday lansează serviciul de retur la orice easybox
Sameday lansează serviciul de retur la orice easybox
Compania românească de curierat Sameday pune la dispoziția comercianților online și clienților acestora...
Sameday Group, afaceri în creștere cu 28% în 2022
Sameday Group, afaceri în creștere cu 28% în 2022
Compania de curierat Sameday Group a încheiat anul trecut cu un avans de 28% al afacerilor comparativ cu 2021,...