FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Livrarea cu ajutorul dronelor, mai aproape de realitate

Livrarea cu ajutorul dronelor, mai aproape de realitate

Ericsson și Vodafone anunță că au testat cu succes livrarea de bunuri și servicii esențiale prin intermediul rețelelor mobile. Testele au fost efectuate luna trecută în Germania și au arătat că, prin intermediul rețelelor mobile, pot fi stabilite coridoare de zbor sigure.

Procesul de testare s-a desfășurat la centrul de inovare Vodafone din Aldenhoven, Germania și s-au utilizat date despre traficul de rețea pentru a se asigura că rutele dronelor evită zonele cu acoperire mai slabă sau pe cele cu un trafic intens în rețea.

Astfel, dronele au avut o conectivitate constantă, de la punctul de plecare până la destinație, iar pentru a pune la punct conexiuni sigure și fiabile între dronă și centrul de control, operatorii pot folosi hărți care să le indice aria de acoperire. 

Funcționarea dronelor în rețelele fixe este limitată de câmpul vizual, dar utilizarea rețelelor mobile pentru livrarea de bunuri și servicii, cu ajutorul dronelor, va extinde semnificativ aria de funcționare. 

„Rețeaua noastră a evoluat și este acum o platformă construită pe baza principiilor de machine learning și inteligență artificială, capabilă să furnizeze date și servicii video și TV la viteze de gigabit. Pe măsură ce intrăm în următoarea etapă a evoluției noastre, vom folosi rețeaua noastră inteligentă bazată pe software pentru a oferi noi servicii digitale care să contribuie la bunul mers al societății”, susține Johan Wibergh, Chief Technology Officer Vodafone Group.

Potrivit acestuia, utilizarea responsabilă a dronelor este un astfel de exemplu pentru că acestea pot livra inclusiv provizii și materiale medicale având în vedere contextul actual.

„Prin intermediul acestei tehnologii, furnizorii își pot extinde serviciile celulare de IoT pentru întreprinderi, respectând în același timp și reglementările în vigoare. Acesta este un alt punct de reper în parteneriatul dintre Ericsson și Vodafone, întrucât continuăm să ne dezvoltăm rețeaua și să răspundem diverselor nevoi ale industriilor fundamentale”, spune Erik Ekudden, Chief Technology Officer Ericsson.

Reducând implicarea factorului uman, dronele pot optimiza timpii și costurile și pot îmbunătăți procesul de analiză a datelor, fapt care le va permite companiilor să își estimeze mai bine performanțele operaționale.  

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content