FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Lidl ajunge la o rețea națională de 285 de magazine

Lidl ajunge la o rețea națională de 285 de magazine

Cu încă două magazine puse pe harta expansiunii, unul în județul Suceava, altul în Harghita, Lidl ajunge la o rețea națională de 285 de unități comerciale.

Magazinul Lidl din Siret, județul Suceava, se află pe Strada Simion Florea Marian, numărul 2A, și este prima locație a retailerului deschisă în acest oraș. Unitatea comercială are o suprafață de vânzare de peste 1.000 de metri pătrați și dispune de o parcare cu peste 80 de locuri. În urma inaugurării acestui magazin, Lidl a creat la nivel local 20 de noi locuri de muncă.

Cea de-a doua locație, cea din județul Harghita, se află în orașul Gheorgheni și este prima locație Lidl din această localitate. Amplasată pe bulevardul Frăţiei, numărul 46, unitatea comercială are o suprafață de vânzare de peste 1.300 de metri pătrați și aproximativ 130 de locuri de parcare. Atât în parcarea acestui magazin, cât și în cazul locației din Siret, se va afla câte o stație de încărcare pentru automobilele electrice, unde se vor putea alimenta câte două mașini simultan.

În primul magazin Lidl din Gheorgheni vor lucra 15 angajați.

Inaugurarea unităților Lidl din Siret și Gheorgheni continuă strategia companiei de a investi constant în sustenabilitate și de a întări parteneriatele cu producătorii locali, multe dintre mărcile de calitate comercializate în rețea fiind produse în România.

Spre exemplu, cantitatea de legume și fructe românești achiziționată anul trecut de pe piața locală a ajuns la 92 de mii de tone față de 75 de mii de tone în 2018, potrivit informațiilor publicate de retailer în ultimul raport de sustenabilitate.

Lidl, parte a grupului Schwarz, este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 11.200 de magazine și peste 200 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial.

În România, Lidl are peste opt mii de salariați în cele 285 de magazine și cele cinci centre logistice. Pentru 2021, planurile companiei vizează o rețea de 300 de magazine pe piața locală și prima poziție în topul retailerilor din România.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content