FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Început de an timid pentru piața locală de retail din prisma expansiunii

Început de an timid pentru piața locală de retail din prisma expansiunii

Retailerii prezenți pe piața locală au continuat să învestească în expansiunea, însă începutul lui 2023 a fost unul timid. Astfel, comercianții au inaugurat 14 magazine în primul lună a acestui an, față de 22 de magazine inaugurate în luna ianuarie a anului precedent.

Campionul deschiderilor este Profi care, după ce a încheiat 2022 cu 96 de magazine noi, a extins rețeaua națională cu șase magazine în luna ianuarie a acestui an. Dintre acestea, trei locații operează sub formatul Profi Loco, în Bistrița-Năsăud, Argeș și Giurgiu - două sub conceptul Profi Super (în Gorj și Dolj) și unul pe formatul Profi City, în București.

Poziția a doua în clasament este ocupată de MyAuchan care a continuat investițiile în remodelarea stațiilor OMV Petrom. Astfel, retailerul a deschis 4 magazine MyAuchan, planul pentru anul acesta fiind de a finaliza remodelarea ultimelor 127 de stații.

Ultima poziție pe podium este împărțită între Kaufland, Penny, Mega Image și Annabella, fiecare bifând câte o singură deschidere. Kaufland este rețeaua care a dat start expansiunii în 2023, ajungând odată cu această deschidere la 161 de magazine la nivel național, în timp ce pentru Penny magazinul deschis în localitatea Însurăței, județul Brăila este locația cu numărul 337 la nivel national.

Annabella, retailer deținut de familia Mutu, a continuat investițiile în expansiune în mediul rural și a deschis un magazin în localitatea Frâncești, județul Vâlcea. Acesta este magazinul cu numărul 99 la nivel de rețea.

Puteți urmări evoluția lunară a deschiderilor de magazine în Universul de Retail (UdR). Un proiect online marca Progresiv, Universul de Retail este o aplicație care oferă situația actualizată a magazinelor din rețelele internaționale și locale. UdR pune la dispoziție repartizarea geografică a magazinelor în funcție de canal de vânzare, suprafață de vânzare și date de deschidere, informații despre magazine (adresă, format, suprafață de vânzare și date de deschidere), evoluția numărului de magazine pe tip de canal de vânzare și informații financiare despre jucătorii din piața de retail (cifre de afaceri, profit, număr de magazine și număr de angajați).


 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content