FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Îmbuteliatorul Coca-Cola, rezultate record pe plan local în 2022

Îmbuteliatorul Coca-Cola, rezultate record pe plan local în 2022

Coca-Cola HBC România, liderul pieței locale de băuturi răcoritoare, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 3,2 miliarde de lei, în creștere cu 15% față de anul precedent, potrivit datelor oficiale raportate la Ministerul de Finanțe. În ceea ce privește profitul, compania a înregistrat un rezultat net de 394 de milioane de lei, marcând astfel un avans de 32% față de 2021.

Raportat la anii precedenți, rezultatul este unul record, Coca-Cola HBC înregistrând o performanță record pe plan local în 2022.

Din perspectiva volumelor, îmbuteliatorul a raportat o evoluție modestă, înregistrând în 2022 volume de 203,7 milioane de unit cases, marcând un avans de 0,6% prin comparație cu anul precedent, arată datele din raportul financiar publicat de companie.

”Volumele de băuturi carbonatate au raportat o ușoară scădere anul trecut, în timp ce categoria de energizante și-a majorat volumele cu peste 10%, iar brandurile din categoria de apă tonică s-au majorat cu 5-7%. În categoria de băuturi necarbonatate, anul trecut am înregistrat un plus de până în 3%, performanță condusă de apă și ceai”, este precizat în raportul financiar.

Lider al industriei locale de băuturi, cu trei fabrici, în Ploiești, Timișoara și Poiana Negrii, Coca-Cola HBC România numără, în medie, 1.455 de angajați. În România, compania care deține branduri precum, Coca-Cola, Fanta, Sprite sau Cappy vinde anual peste 1,1 miliarde de litri de băuturi. În plus, compania este activă și în categoria de cafea și băuturi alcoolice. Anul trecut, la un an de la intrarea brandului în portofoliul Coca-Cola HBC România, compania a listat Caffé Vergnano în retail. Acesta este al doilea brand de cafea din portofoliul Coca-Cola HBC România, după Costa Coffee.

Pe plan local, sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) şi partenerul său Coca-Cola HBC România, care îmbuteliază şi distribuie produsele Coca-Cola sub licenţa The Coca-Cola Company în România.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content