Nutrivita lansează o campanie pentru susținerea ARIG și a comunității Fără Gluten din România

Nutrivita, unul din principalii jucători de pe piața de comercializare a produselor fără gluten din România, a lansat pe 16 mai 2021, cu ocazia Zilei Mondiale a Bolii Celiace, o campanie de donație în sprijinul activității Asociației Române pentru Intoleranță la Gluten (ARIG), unica organizație națională de profil ce derulează programe de sprijin a pacienților cu intoleranță la gluten sau suferind de boala celiacă. Nutrivita lansează o campanie pentru susținerea ARIG și a comunității Fără Gluten din România

Campania “Implică-te ȘI TU! Împreună susținem comunitatea Fără Gluten din România“ se derulează până la 31 octombrie 2021 și constă în strângerea de fonduri din vânzarea produselor fără gluten din portofoliul Nutrivita. Pentru fiecare produs fără gluten achiziționat din gamele Abonett, Balviten, Bauckhof, Bio Junior, Bjorg, Gerble Fără Gluten & Fără Lactoză, Nutrivita va redirecționa un procent din prețul de vânzare al produsului către proiectele ARIG de susţinere a creşterii calităţii vieţii persoanelor cu afecţiuni digestive şi în mod particular a persoanelor diagnosticate cu boala celiacă.

Boala celiacă este o afecţiune autoimună care poate debuta la orice vârstă, începând cu perioada copilăriei. Boala afectează aproximativ 1% din populație și apare la indivizi predispuși genetic care dezvoltă inflamație la nivelul intestinului subțire după ingestia de gluten. Circa alți 10% suferă de diverse forme de intoleranță la gluten, printre simptomele bolii numărându-se durerile abdominale, balonarea, sindromul de colon iritabil, iar in cazuri mai grave, nediagnosticate, putând chiar pune în pericol viața pacienților. Singurul tratament pentru boala celiacă este DIETA STRICTĂ FĂRĂ GLUTEN. Boala celiacă nu se vindecă, însă pacienții care respectă strict dieta pot avea o viață normală. De aceea, creșterea gradului de informare și educare a pacienților este una din axele principale de lucru pentru ARIG, alături de susținerea activă a pacienților defavorizați.

“Campania este o invitație deschisă pentru fiecare dintre noi de a sprijini pacienții cu afecțiuni digestive, mai ales pentru cei care au boala celiacă. Perioada pe care o traversăm este una complicată pentru mulți dintre noi, cu atât mai mult pentru acele categorii defavorizate. Iată de ce ne dorim ca în acest an, împreună cu clienții Nutrivita, să oferim ARIG sprijinul necesar derulării cât mai multor campanii de conștientizare și suport pentru pacienții afectați de intoleranța la gluten.” a declarat Adelina Păsat, director comercial Nutrivita.

Nutrivita este o companie românească de import, distribuție și marketing de produse dietetice și BIO, înființată în 2007 pentru a oferi produse dietetice și BIO de calitate consumatorilor români preocupați de o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos.

 

Nutrivita Marketing & Distribuție își consolidează echipa de top management
Nutrivita Marketing & Distribuție își consolidează echipa de top management
Nicolae Oancea a preluat în ianuarie 2024 poziția de National Sales Manager al Nutrivita, unul dintre principalii jucători pe piata de import și...
Produsele gluten-free, o piață care va atinge pragul de 13 mld. euro până în 2030
Produsele gluten-free, o piață care va atinge pragul de 13 mld. euro până în 2030
Piața produselor gluten-free se va apropia până în 2030 de pragul de 13 miliarde de euro, arată datele unui studiu realizat de Polaris Market...
Nutrivita: „Pe segmentul BIO pentru copii va conta inovația, ca factor de creștere, dar și puterea furnizorilor de a asigura un flux constant de mărfuri”
Nutrivita: „Pe segmentul BIO pentru copii va conta inovația, ca factor de creștere, dar și puterea furnizorilor de a asigura un flux constant de mărfuri”
Pe o piață dominată de contextul inflaționist, dar și provocări pe lanțul de aprovizionare, Nutrivita, unul dintre cei mai importanți...
Investiție de 1 milion de euro într-o fabrică de panificație fără gluten, la Arad
Investiție de 1 milion de euro într-o fabrică de panificație fără gluten, la Arad
Brandul Pagotto investește un milion de euro pentru instalarea unei linii de producție dedicate gamei fără gluten. Produsele făcute la Arad vor...
O nișă a nișelor: magazinul 100% fără gluten
O nișă a nișelor: magazinul 100% fără gluten
În Amsterdam, capitala Olandei, funcționează de patru ani un magazin care comercializează exclusiv produse fără gluten, De Glutenvrije Winkel,...
Crossed Grain, certificarea „fără gluten”, ajunge și în România
Crossed Grain, certificarea „fără gluten”, ajunge și în România
Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten a lansat oficial în România certificarea internațională adresată producătorilor locali de...