CHEP Europe primește nivelul de recunoaștere EcoVadis Platinum pentru al patrulea an consecutiv
CHEP Europe, furnizorul de soluții pentru lanțul de aprovizionare, a obținut nivelul de rating EcoVadis Platinum pentru realizările sale în materie de sustenabilitate, în 2023. Este al patrulea an consecutiv în care compania primește cel mai înalt nivel de recunoaștere acordat unui furnizor de soluții pentru lanțul de aprovizionare, de la organizația cu cea mai mare reputație în evaluarea sustenabilității companiilor la nivel mondial. CHEP rămâne, astfel, în top 1% companii în categoria „Închiriere și leasing de alte utilaje, echipamente și mijloace fixe”, la nivel global.
Politica de mediu a CHEP, susținerea de către aceasta a inițiativei privind obiectivele bazate pe știință, a Pactului Global al Națiunilor Unite (UNGC) și a inițiativelor precum programul de conștientizare oferit clienților și angajaților cu privire la reducerea deșeurilor, la problemele de sănătate și siguranță reflectă nivelul avansat de performanță al companiei în aceste zone de acțiune.
„Obiectivul nostru este cel de a deschide calea către lanțuri de aprovizionare regenerative. Ca pionieri ai economiei circulare, ne angajăm să promovăm eforturile colaborative pentru rezolvarea unor provocări majore ale prezentului: decarbonizarea lanțului global de aprovizionare și regenerarea resurselor naturale”, a declarat Alejandro Tostado, Sustainability & Government Affairs Lead, CHEP Europe.
Această recunoaștere se adaugă clasamentelor din sfera sustenabilității corporative în care CHEP și compania mamă, Brambles, au fost incluse în ultimul an. De exemplu, în acest an, Brambles s-a clasat pe locul al doilea în topul celor mai sustenabile 100 de corporații din prestigioasa listă Global 100 realizată de Corporate Knights și a rămas pe locul 1 în sectorul său economic în ceea ce privește Indicele de sustenabilitate Dow Jones. Mai mult, TIME Magazine a inclus Brambles în lista sa inaugurală a celor mai sustenabile companii din lume în 2024, unde grupul logistic ocupă locul al patrulea pe o listă de 500 de organizații, fiind lider în sectorul său economic și singura companie din sectorul Transport, Logistică și Aviație care se clasează în top 100 realizat de TIME Magazine.
Aceste recunoașteri sunt rezultatul obiectivelor de sustenabilitate pe care CHEP și Brambles le-au depășit în ultimii ani și al obiectivelor de sustenabilitate ambițioase pentru anul 2025 care vizează dezvoltarea de lanțuri de aprovizionare regenerative. Programul include, printre alte obiective, angajamentul atins în 2020 pentru utillizarea de cherestea 100% din surse gestionate durabil, menținut în ultimii patru ani, zero deșeuri de produse la groapa de gunoi și extinderea modelului circular către mai mulți clienți din mai multe regiuni ale globului.
CHEP a creat una dintre cele mai durabile activități logistice din lume, prin utilizarea în comun și reutilizarea platformelor sale, conform modelului cunoscut sub denumirea de „pooling” și deservește, în principal, industria bunurilor de consum cu mișcare rapidă (de ex., hrană uscată, produse de băcănie și produse de îngrijire și igienă personală), industria de produse agroalimentare proaspete, industria de băuturi, industria de retail și industriile de prelucrare în general.
CHEP are aproximativ 11.500 de angajați și crede în puterea inteligenței colective obținute prin diversitate, incluziune și munca în echipă. Deține aproximativ 353 milioane de paleți, lăzi și containere, prin intermediul unei rețele de peste 750 centre de service. CHEP face parte din grupul Brambles și își desfășoară activitatea în 60 de țări, cele mai ample operațiuni având loc în America de Nord și în Europa de Vest.
EcoVadis evaluează 130.000 de companii cu activități economice în 220 de domenii din 180 de țări. Metodologia sa de rating își propune să măsoare calitatea sistemului de management al sustenabilității unei companii prin intermediul a trei piloni de management: politici, acțiuni și rezultate. În plus, EcoVadis a definit 21 de criterii, grupate în patru teme (mediu, condiții de muncă și drepturile omului, etică, și achiziții durabile), care se bazează pe standarde internaționale de sustenabilitate.