FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Fortenova, undă verde pentru preluarea Mercator

Fortenova, undă verde pentru preluarea Mercator

Comisia sârbă pentru concurență și-a dat acordul față de intenția grupului Fortenova de a prelua activele retailerului sloven Mercator.

Compania a îndeplinit condițiile prealabile pentru a obține aprobarea autorităților naționale ce reglementează concurența în toate teritoriile necesare, inclusiv Serbia, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru și Macedonia de Nord. Grupul Fortenova a obținut, de asemenea, aprobarea Comisiei Europene.

„Cu această decizie, a fost eliminat un alt obstacol formal pentru realizarea transferului Mercator către Fortenova Group", a spus Fabris Peruško, Director Executiv al Fortenova Group. „Ne așteptăm ca transferul acțiunilor de la Agrokor către Fortenova Group să aibă loc până la sfârșitul lunii martie 2021, ceea ce ne va permite să începem consolidarea și dezvoltarea în continuare a rețelei noastre regionale de vânzare cu amănuntul.”

Pe 21 septembrie 2020, Comisia Europeană a aprobat achiziția conglomeratului de retail sloven Mercator de către Fortenova Group. Tranzacția în cauză reprezintă o parte a unui proces de restructurare mai larg al Agrokor (predecesorul Fortenova și proprietarul majoritar al Mercator), care își propune să mențină operațiunile Agrokor prin reducerea semnificativă a datoriei sale, pentru a se asigura că grupul restructurat are capacitatea de a-și îndeplini obligațiile pe termen lung. Ca parte a procesului de restructurare, toate activele Agrokor au fost transferate către Fortenova, cu excepția Mercator care a așteptat unda verde separată de către autoritățile de concurență.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content