Veniturile Purcari, creștere de 20% în 2021

Purcari Wineries a încheiat 2021 pe trend ascendent în privința veniturilor și a raportat un total de 244,6 milioane de lei pentru anul trecut, în creștere cu 20% față de 2020. Potrivit datelor publicate de Bursa de Valori București, segmentul de bază „Vinuri” a înregistrat venituri de 237,3 milioane de lei, în creștere cu 17% față de nivelul din 2020. Veniturile Purcari, creștere de 20% în 2021

În ceea ce privește profitul net, datele publice arată o evoluție sub nivelul din 2020. 2021 s-a încheiat cu un profit net de 41 de milioane de ei, față de 59,2 milioane de lei cât a fost rezultatul din 2020, scăderea fiind de peste 30%. 

„Îmbunătățirea mixului de produse vândute, precum și revenirea vânzărilor în piețe cu marginalitate mai înaltă au compensat presiunea inflaționistă pe costuri, atingând EBITDA pentru segmentul „VINURI” de 72,4 milioane lei și profit net de 45 de milioane lei”, potrivit rezultatelor financiare preliminare neauditate pentru 2021.

„Am livrat un alt an puternic, cu o creștere robustă și marje solide în pofida presiunilor crescânde ale costurilor. Ne propunem să menținem acest ritm robust de creștere și în 2022. Avem în continuare un bilanț puternic, care conferă o reziliență suplimentară afacerii noastre și maximizează opționalitatea, ceea ce considerăm a fi deosebit de important în mediul inflaționist și geopolitic volatil în care ne aflăm”, adaugă Victor Bostan, Director General Purcari Wineries.

Totodată, grupul a consolidat Ecosmart Union („Ecosmart”), o companie de gestionare a reciclării deșeurilor prin creșterea participației de la 27% la 65,5%.

„Noua direcție de activitate, înființată anterior ca un parteneriat al mai multor companii care aveau ca scop atingerea obiectivelor de reciclare în creștere, a fost gestionată defectuos de către echipa executivă anterioară, ceea ce a declanșat necesitatea de a obține controlul în companie și de a iniția o perioadă de redresare operațională”, explică conducerea grupului.

Ecosmart a contribuit cu 7,3 milioane de lei la veniturile generale, influențând însă negativ la nivel de profit net cu 3,9 milioane de lei. Purcari Wineries estimează că Ecosmart va contribui cu circa 30 milioane de lei la veniturile grupului în 2022, operând cu o marjă EBITDA estimată în intervalul de 5-10%.

Pentru 2022, Purcari Wineries estimează o creștere a veniturilor totale de 15 – 20% și o evoluție a profitului net cuprinsă între +10 - +15%. Pe segmentul „Vinuri”, compania estimează o creștere cuprinsă între 10 și 15%.

Purcari Wineries Plc, proprietarul brandurilor Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar, reprezintă unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri și brandy din Europa Centrală și de Est. Grupul gestionează în jur de 1.350 de hectare de podgorii și operează cinci platforme de producție în România și Moldova.

Grupul este lider în segmentul de vinuri premium din România, cu o cotă de circa 30%, și cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 40 de țări.
Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori București sub simbolul WINE.


 

Purcari, creștere de 37% a veniturilor pe piața din România la nouă luni
Purcari, creștere de 37% a veniturilor pe piața din România la nouă luni
Producătorul de vin Purcari Wineries a raportat o creștere de 26% a cifrei de afaceri pentru primele nouă luni ale acestui an față de același...
Veniturile Purcari, creștere de 30% în prima jumătate a acestui an
Veniturile Purcari, creștere de 30% în prima jumătate a acestui an
Purcari Wineries continuă să își consolideze businessul la nivel de grup și bifează venituri cu 30% mai mari în primul semestru din acest an...
Veniturile Purcari, creștere de 31% după primele trei luni din acest an
Veniturile Purcari, creștere de 31% după primele trei luni din acest an
În contextul presiunilor inflaționiste globale, Purcare Wineries a înregistrat o performanță financiară puternică după primele trei luni din...
Purcari Wineries, creștere double digit la nivelul vânzărilor în primul semestru
Purcari Wineries, creștere double digit la nivelul vânzărilor în primul semestru
Purcari Wineries, producătorul vinurilor Purcari, a raportat o cifră de afaceri de 123,9 milioane de lei pentru primele șase luni ale acestui an,...