Purcari țintește vânzări de peste 600 de milioane de lei până în 2027

Purcari Wineries, principalul producător de vinuri din Europa Centrala și de Est, vizează dublarea principalilor indicatori operaționali până la bicentenarul din 2027. Concret, grupul a anunțat că țintește un EBITDA de peste 200 de milioane de lei și vânzări de peste 600 de milioane de lei până în 2027, aproximativ dublu față de valorile corespunzătoare din 2023, România fiind una dintre piețele cheie pentru dezvoltarea businessului. Purcari Wineries portofoliu vinuri

Denumită „2X până la 200”, strategia pe termen mediu a grupului Purcari se bazează pe trei piloni-cheie: creștere profitabilă, excelență în vinificație și Excelență comercială, „facilitată de modernizarea (digitalizarea) instrumentelor și proceselor, de talent și cultură. Piețele principale pentru creștere includ România, Moldova, Bulgaria, precum și regiuni de export din Europa Centrala și de Est extinsă, Marea Britanie, SUA și Asia”, explică reprezentanții grupului.

Grupul Purcari își va accelera eforturile de premiumizare, concentrându-se pe creșterea vânzărilor de produse din gamele de top, precum Purcari Nocturne sau brandurile din edițiile limitate, în timp ce își va extinde prezența pe noi piețe prin activități de fuziuni și achiziții punctate.

„Grupul va continua să promoveze soiurile de struguri autohtone precum Rară Neagră pentru a crea un avantaj competitiv greu de replicat printr-un portofoliu unic și o reputație consolidată. Excelența în vinificație rămâne în centrul operațiunilor grupului, cu planuri de extindere a capacității de producție și de plantare de noi podgorii pentru a asigura cantitatea și calitatea strugurilor necesare pentru creștere și premiumizare”, este explicat în strategia companiei pentru următorii trei ani.

Prin implementarea noii strategii, grupul își propune să dubleze parametrii cheie de performanța financiară: să atingă EBITDA de peste 200 de milioane de lei, să crească profitul net de la 64 milioane lei la 130 milioane lei și să majoreze dividendele de 2,3 ori, de la 0,6 lei/acțiune la 1,4 lei.

Totodată, ca parte a strategiei sale ESG, grupul va continua să investească în reducerea consumului de apă și energie, în îmbunătățirea gestionării deșeurilor și în extinderea utilizării energiei solare, cu obiectivul de a obține până la 80% din necesarul său de energie din surse curate. Compania își propune, de asemenea, să dezvolte în continuare practici sustenabile de viticultură, inclusiv extinderea sistemelor de irigație. Grupul continuă să se axeze pe dezvoltarea angajaților și pe implicarea în comunitate.

„Cu un accent clar pe premiumizare, sustenabilitate și inovare, suntem bine poziționați să ne atingem obiectivele noastre financiare și operaționale ambițioase până în 2027, păstrând și promovând în același timp bogatele tradiții viticole din Noua Europă”, a declarat Victor Bostan, CEO și Fondator Purcari.

Potrivit raportului disponibil la Bursa de Valori București, Grupul Purcari își dorește să implementeze peste 150 de inițiative operaționale în toate locațiile pentru a asigura atingerea la timp a obiectivelor de creștere. Progresele vor fi măsurate prin intermediul Obiectivelor si Rezultatelor Cheie (OKR) definite pentru fiecare domeniu al companiei, pe toți pilonii strategici, asigurând astfel atingerea obiectivelor ambițioase ale companiei și menținerea agilității în navigarea schimbărilor de pe piață.

Purcari Wineries Public Company Limited (cu brandurile: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Bardar, Domeniile Cuza si Angel’s Estate) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri și brandy din regiunea Europei Centrale și de Est. Grupul gestionează aproximativ 1.850 hectare de podgorii și operează șapte platforme de producție în România, Moldova și Bulgaria. Purcari Wineries este lider pe segmentul vinurilor premium din România cu o cota de 30%, și cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 40 de țări.

Recent, grupul a anunțat că își extinde prezența pe piața din România prin intermediul filialei locale, Crama Ceptura, în urma unei achiziții strategice de active în Dealu Mare. Achiziția include aproximativ 51 hectare de vii, terenuri pentru construcții și mai multe echipamente agricole în satul Ceptura de Jos, în imediata apropiere de Crama Ceptura.

 

Purcari Wineries integrează Timbrus Purcari Estate
Purcari Wineries integrează Timbrus Purcari Estate
Purcari Wineries preia integral acțiunile Timbrus Purcari Estate SRL, achiziție care ajută grupul să își extindă poziția în regiunea...
Victor Bostan, Purcari: Așteptăm cu încredere o creștere robustă în viitor
Victor Bostan, Purcari: Așteptăm cu încredere o creștere robustă în viitor
Purcari Wineries, unul din principalii producători de vin din Europa Centrală și de Est, a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 39,...
Purcari Wineries portofoliu vinuri
Purcari, creștere de 37% a veniturilor pe piața din România la nouă luni
Producătorul de vin Purcari Wineries a raportat o creștere de 26% a cifrei de afaceri pentru primele nouă luni ale acestui an față de același...
Veniturile Purcari, creștere de 31% după primele trei luni din acest an
Veniturile Purcari, creștere de 31% după primele trei luni din acest an
În contextul presiunilor inflaționiste globale, Purcare Wineries a înregistrat o performanță financiară puternică după primele trei luni din...