Producătorul Olympus se alătură inițiativei Concurenței privind reducerea prețului pentru laptele de consum

Fabrica de Lapte Brașov, producătorul local al brandului Olympus, a participat la discuțiile mediate de Consiliul Concurenței pe tema acordului voluntar privind reducerea prețului laptelui de consum. Compania a decis să se alăture inițiativei, considerând-o benefică pentru clienții finali, și urmează a agrea cu retailerii implementarea acestui acord voluntar. Producătorul Olympus se alătură inițiativei Concurenței privind reducerea prețului pentru laptele de consum

”Compania rămâne deschisă discuțiilor cu autoritățile pentru a identifica cele mai bune soluții în interesul consumatorilor români și pentru susținerea fermierilor și a pieței laptelui”, anunță compania.

Acordul voluntar între retaileri și procesatori pentru reducerea prețului pentru laptele de consum a fost convenit pentru o perioadă de șase luni și urmează să se aplice de la 1 mai, după cum s-a decis la întâlnirea cu premierul Nicolae Ciucă și reprezentanți ai fermierilor, ai procesatorilor din industria alimentară, ai Asociației Marilor Rețele Comerciale din România și ai Asociației Companiilor de Distribuție de Bunuri din România.

Reducerea de minimum 20% a prețului la raft se va aplica laptelui de proveniență românească care costă în prezent peste 7 lei/litru și se va împărți între retaileri (minimum 10%) și procesatori (minimum 10%).

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică, în luna martie a acestui an, laptele costa cu 30% mai mult decât în martie 2022 și cu aproape 4% peste nivelul de la finalului anului trecut. Cum laptele este și materie primă, și produsele lactate s-au scumpit pe parcursul ultimului an. Spre exemplu, brânza costa în luna martie a acestui cu aproape 31% mai mult decât în martie 2023. Iar în aceeași perioadă, untul s-a scumpit cu peste 38%.

Grupul Hellenic Dairies, din care face parte Olympus, are peste zece ani de prezență la raft pe piața românească, perioadă în care a investit constant pe plan local. Fabrica de lactate Olympus de la Hălchiu, județul Brașov, a fost inaugurată în 2011, iar producția sa este destinată atât pieței locale, cât și exporturilor.

Cu sediul în orașul Trikala din Grecia, Hellenic Dairies este o afacere de familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, cu operațiuni în 47 de ţări din toată lumea. În prezent, Olympus deține cinci fabrici în trei țări (Grecia, România și Bulgaria), care produc o gamă completă de lactate, brânzeturi, băuturi vegetale și sucuri naturale, o fabrică de apă minerală naturală, în Halkidiki, și o fabrică de băuturi răcoritoare, în Trikala.

Toți “actorii” implicați sunt de acord cu reducerea prețului laptelui
Toți “actorii” implicați sunt de acord cu reducerea prețului laptelui
Toate marile rețele comerciale au acceptat să participe la acordul voluntar pentru reducerea prețului laptelui, ca urmare a discuțiilor...
Reducerea prețului pentru lapte, o dezbatere la Consiliul Concurenței
Reducerea prețului pentru lapte, o dezbatere la Consiliul Concurenței
Autoritatea de concurență discută cu retailerii și procesatorii care intenționează să facă parte din acordul voluntar pentru reducerea...
Olympus a investit peste 139 mil. euro în Fabrica de Lapte de la Hălchiu
Olympus a investit peste 139 mil. euro în Fabrica de Lapte de la Hălchiu
Olympus Foods, unul dintre cei mai mari producători de lactate de pe piața locală, aniversează zece ani de la deschiderea Fabricii de Lapte de...