Planurile Safir pentru 2026: O fabrică de făinuri proteice în valoare de 32 mil. euro și investiții în digitalizare

Holdingul Familia Safir, grup de companii specializate în producția de carne de pasăre în sistem integrat, anunță pentru 2026 finalizarea unei investiții importante într-o fabrică de făinuri proteice, realizată pe principiile economiei circulare. Unitatea în valoare de 32 de milioane de euro va deveni operațională în prima parte a anului viitor.Planurile Safir pentru 2026: O fabrică de făinuri proteice în valoare de 32 mil. euro și investiții în digitalizare. Detalii pe revistaprogresiv.ro

„Avem în derulare un proiect de mare anvergură – construirea unei fabrici dedicate subproduselor de origine animală, cu producție estimată pentru prima parte a lui 2026. Este un proiect strategic, bazat pe principiile economiei circulare, care va aduce un plus de eficiență și responsabilitate întregului lanț de producție”, a declarat Dănuț Haba, Director Executiv Linie de Business Carne de Pasăre Safir.

În paralel, grupul investește constant și în digitalizare, implementând un ecosistem ERP integrat, soluții AI și procese automatizate pentru creșterea eficienței operaționale.

Anul acesta, producția de carne de pasăre din ferme a crescut cu patru procente, iar la nivel de rezultate financiare, Safir estimează că performanța operațională EBITDA va fi, cel puțin, la nivelul anului anterior. În plus, compania a lansat în 2025 primul raport de sustenabilitate, inițiativă care urmează să fie extinsă pe viitor.

„Pentru noi, a fost un exercițiu de transparență, dar și o modalitate de a ne măsura impactul real. În continuare, vrem să extindem aceste inițiative – nu doar în cadrul companiei, ci și în comunitate și la nivel național. Lucrăm pe două direcții mari: zona de mediu și economie circulară, unde ne dorim să reducem și mai mult amprenta operațională, și zona de implicare socială, pentru că viața oamenilor din jurul nostru face parte din responsabilitatea pe care ne-o asumăm ca brand”, a adăugat Dănuț Haba.

Cu o tradiție de peste 80 de ani în producția de carne de pasăre, Holdingul Familia Safir funcționează în sistem integrat, de la producția de nutrețuri combinate și făinuri proteice, creșterea păsărilor, până la procesarea cărnii de pasăre, producție de semipreparate și distribuția produselor, inclusiv în rețeaua de magazine proprii.

Pentru anul 2024, Safir a anunțat o cifră de afaceri de 320,6 milioane de lei și un profit de 14 milioane de lei, de trei ori mai mare decât în 2023.

Maspex Romania primește undă verde pentru preluarea pachetului majoritar al Purcari Wineries. Vezi mai multe pe revistaprogresiv.ro
Maspex Romania primește undă verde pentru preluarea pachetului majoritar al Purcari Wineries
Maspex Romania, parte a Grupului Maspex, a primit ultimele aprobări necesare din partea Consiliilor Concurenței din România, Bulgaria și...
Studiu: Tinerii din Generația Z consumă carne mai mult de șase ori pe săptămână. Detalii pe revistaprogresiv.ro
Studiu: Tinerii din Generația Z consumă carne mai mult de șase ori pe săptămână
Peste 95% din tineri urmează un model alimentar omnivor, consumând alimente de toate tipurile, inclusiv carne, lactate, ouă, fructe, legume și...
Investitie_distilerie_Alexandrion_1
Alexandrion Group, investiții de 2 mil. euro în extinderea producției
Alexandrion Group, liderul pieței din România în producția și distribuția de băuturi spirtoase și vinuri, și singurul producător de whisky...
Marian Zamfir, Director de Marketing JTI
JTI România numește un nou Director de Marketing
Începând din octombrie, Marian Zamfir a fost numit Director de Marketing pentru JTI România, Moldova și Bulgaria, preluând atribuțiile de la...