Pehart Grup investește peste 20 milioane de euro în eficientizarea producției

Anul acesta, Pehart Grup, lider în producerea și procesarea produselor de hârtie pentru uz casnic din România și una dintre cele mai mari companii producătoare de hârtie tissue din sud-estul Europei, investește peste 20 de milioane de euro în eficientizarea energetică a liniilor de producție din cele două fabrici, din Petrești-Sebeș și Dej. Dezvoltarea de noi capacități de producție, diversificarea portofoliului de produse și creșterea capacității de export sunt alte obiective în planul de investiții al Pehart Grup pentru 2023. De asemenea, cea mai veche fabrică de hârtie din România, cu o tradiție de peste 186 de ani, își concentrează eforturile investiționale și în direcția dezvoltării soluțiilor de energie verde. Pehart Grup investește peste 20 milioane de euro în eficientizarea producției

Compania care a lansat anul trecut trei noi sortimente de hârtie igienică umedă sub brandul Pufina dorește să intre în acest an și pe piața produselor AfH (Away From Home). Aproximativ un sfert din valoarea totală a investițiilor din acest an va fi orietată spre noua linie de conversie pentru produsele de tip AfH, folosite în segmenul HoReCa – restaurante, hoteluri, catering.

„În ultimii ani, Pehart Grup a realizat constant investiții semnificative în linii noi de producție și tehnologii performante, inovatoare, care ne-au ajutat să oferim clienților noștri produse de calitate la nivel premium. Vom continua investițiile și în acest an și totodată vom diversifica zonele de interes. Urmărim atât optimizarea performanțelor tuturor mașinilor de producție pentru reducerea consumului de energie și dezvoltarea capacităților de producție, cât și creșterea volumului exporturilor. Ne dorim ca cele mai populare branduri Pehart să devină favoritele clienților pe noi piețe europene”, declară Gabriel Stanciu, General Manager Pehart Grup.

Astfel, pe lângă creșterea volumului exporturilor, compania urmărește extinderea operațiunilor la nivel internațional și consolidarea poziției brandurilor sale.

„Pufina este deja unul dintre brandurile cu cea mai mare popularitate între clienții din România. Totodată, gama Pufina este deja prezentă pe rafturile magazinelor din Serbia, Moldova, Albania și Bulgaria, iar acesta este doar începutul planurilor noastre ambițioase pentru export”, adaugă Gabriel Stanciu.


Citește și Produsele din hârtie, teren de confruntare între branduri și mărcile private


Acesta afirmă că planurile de investiții ale companiei vor continua și anul viitor, când prioritățile vor fi instalarea unor noi linii de procesare dotate cu  tehnologii de ultimă generație pentru reducerea consumului de energie, precum și creșterea sustenabilității.

„Sperăm ca anul viitor să avem funcțională și o linie verde de producție”, mai spune managerul general al Pehart Grup.

Cu o tradiție de 186 de ani, Pehart Grup este unul dintre cei mai mari producători de hârtie din Europa de Sud-Est. Compania care a pornit ca o afacere antreprenorială este prezentă cu produsele sale de uz casnic și uz industrial în 18 țări din centrul, estul și sudul Europei (Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croația, Slovenia, Serbia, Bosnia, Herțegovina, Muntenegru, Bulgaria, Macedonia, Ucraina, Grecia, Cipru, Israel, Rep. Moldova, Germania).

Pufina, unul dintre cele mai populare branduri de hârtie tissue, Alint și Altessa fac parte din portofoliul Pehart Grup. De asemenea, compania produce jumbo rolls, role uriașe de hârtie, folosite în procesul de converting în produse de hârtie pentru uz casnic și uz industrial.

Pehart va finaliza anul viitor investiții de circa 20 mil. euro
Pehart va finaliza anul viitor investiții de circa 20 mil. euro
Pehart Grup, unul din cei mai mari producători de hârtie tissue din sud-estul Europei și cel mai mare producător și procesator de produse de...
Pufina, creștere de 18,4% în 2021 în piața hârtiei de uz casnic
Pufina, creștere de 18,4% în 2021 în piața hârtiei de uz casnic
Pufina, brand de hârtie aparținând grupului Pehart, a înregistrat o creștere de 18,4% în 2021 față de anul anterior, cea mai mare de pe...
Pehart Grup inaugurează o nouă linie de producție la Sebeș
Pehart Grup inaugurează o nouă linie de producție la Sebeș
Pehart Grup, unul dintre cei mai mari producători de hârtie din Europa de Sud-Est, inaugurează o nouă linie de producție la Sebeș. Aceasta va...