Pall-Ex România, investiție de 2 milioane de euro într-un nou hub

Compania de logistică și transport Pall-Ex România – specializată în transportul paletizat - a inaugurat un terminal de cross-dock în București, o investiție de aproximativ două milioane de euro. Potrivit reprezentanților companiei, această investiție vine pe fondul creșterii segmentului de FMCG și de retail din România și implicit a nevoii tot mai mari de servicii de logistică și transport.  Pall-Ex România, investiție de 2 milioane de euro într-un nou hub

Odată cu inaugurarea noului cross-dock de la marginea Bucureștiului, Pall-Ex România își propune ca anul acesta să transporte, prin cei 33 de membri ai rețelei, peste jumătate de milion de paleți.

„Noul cross-dock a fost construit în aproximativ nouă luni și este o necesitate pentru noi, pentru că de acum șase ani, de când am lansat acest business pe piață, el a crescut de la an la an, iar rețeaua cuprinde acum companii mari, precum Euroccoper, Nitela, Licurici sau TCE. Valoarea totală a serviciilor pe care rețeaua le oferă este de aproximativ 80 de milioane de euro anual – iar aici mă refer la serviciile de transport și logistică plătite către membrii rețelei de către clienți. Acest serviciu de transport expres de marfă este din ce în ce mai căutat de către jucătorii din FMCG și retail, care își permit prin intermediul acestei platforme  să comande transporturi mai mici, chiar și de doi paleți, eficientizând astfel stocurile și reducând spațiile de depozitare”, explică Danor Ionescu, CEO al Pall-Ex România.

„Retailul independent trebuie să se reinventeze”

Potrivit managerului, business-ul Pall-Ex România a crescut foarte mult „la umbra” dezvoltării FMCG-ului și a retailului din România – categorii care la rândul lor au avut în ultima perioadă un avans consistent susținut de creșterea puterii de consum. Dar cum vede Danor Ionescu viitorul acestor categorii?

„Retailul internațional, sau modern (IKA – n.r.) va continua să crească, iar în ceea ce privește retailul independent vom asista, din nefericire, tot la o contracție. Eu sper totuși ca acest canal, care este foarte important pentru membrii rețelei noastre, să-și găsească locul și să nu mai scadă foarte mult. Dar trebuie să se transforme, să se reinventeze, iar proprietarii acestor rețele trebuie să răspundă noilor nevoi de consum, dar să fie și mai creativi și să aducă ceva în plus față de rețelele internaționale. În ceea ce privește industria de FMCG, aceasta va continua să crească odată cu o serie de măsuri sociale, precum ceșterea salariilor, care vor spori puterea și încrederea consumatorilor”, este de părerea șeful Pall-Ex România.

În ceea ce privește rețelele de retail din portofoliul companiei, Ionescu spune că „nu există în prezent rețea IKA la care să nu livrăm marfă”, iar producători precum Scandia, Dobrogea sau Pambac sunt printre clienții de bază ai rețelei.

Planuri de investiții de 1,4 milioane de euro pe termen scurt

„Pentru a doua jumătate a acestui an avem planificată o altă investiție, de până la 1,4 milioane de euro, pentru comisionarea construirii unui nou teriminal cross-dock, la Cluj-Napoca – care va facilita shimbul facil de marfuri si transportul express pentru producatorii si retailerii locali din Transilvania. Acestia vor fi in masura sa isi livreze marfurile in regim express 24h oriunde in Transilvania la un pret foarte atractiv. Pe lângă această investiție, planurile noastre de business se axează foarte mult și pe creșterea tehnologiilor IT, pentru că ne dorim ca în viitorul apropiat toți clienții să primească o confirmare a livrării transportului mărfii printr-o notificare foto – care în prezent se face prin sms”, detaliază Danor Ionescu.

Membra a grupului de firme britanic Pall-Ex, compania condusă de Danor Ionescu a intrat pe piața din România în 2011, iar acest model de business permite partenerilor retelei sa isi uneasca fortele si sa deserveasca o multitudine de clienti care necesita un serviciu de livrare în 24 de ore a mărfurilor paletizate, pe întreg teritoriul țării.

Anul trecut, Pall-ex România a avut venituri de 15,2 milioane de lei, în creștere cu aproximativ 30% față de anul anterior.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Investiție Pall-Ex de peste 6 mil. euro într-un hub logistic la Sibiu
Investiție Pall-Ex de peste 6 mil. euro într-un hub logistic la Sibiu
Pall-Ex România, liderul pieței de transport și distribuție expres de marfă paletizată, a inaugurat la Sibiu un hub modern de logistică, cu o...
 Pall-Ex România, investiție de 2 milioane de euro într-un nou hub
Pall-Ex România, investiție de 2 milioane de euro într-un nou hub
Compania de logistică și transport Pall-Ex România – specializată în transportul paletizat - a inaugurat un terminal de cross-dock în...