GSK Consumer Healthcare: 22% din vânzările diviziei de igienă orală vin din inovații
Aproape 22% din vânzările totale ale diviziei de igienă orală a GSK Consumer Healthcare a fost generat anul trecut de inovațiile lansate în piață, trend care va continua și în 2019, spune Nigel Stephenson, General Manager al GSK Consumer Healthcare România și Balcani.
“România este o piață foarte importantă pentru noi la nivel de grup, este una dintre cele mai dinamice piețe, cu cea mai mare creștere din regiune. Este un loc ideal pentru investiții, am lansat șase inovații în ultimii trei ani pe zona de igienă orală pe Corega, Sensodyne, Paradontax și Aquafresh. Prioritățile în acest moment în ceea ce privește investițiile sunt cele trei branduri – Sensodyne, Paradontax și Corega”, a spus pentru Progresiv Nigel Stephenson.
Potrivit acestuia, brandul Sensodyne are o cotă de piață de 17,5%, iar creșterea va continua și în acest an. Recent, compania a lansat pe piața din România Sensodyne Sensitivity & Gum, o pastă de dinți cu acțiune dublă pentru sensibilitatea dentară și probleme gingivale.
Divizia de igienă orală a GSK a reprezentat anul trecut “motorul de creștere al businessului în România”, iar în 2019 CEO-ul companiei estimează un “avans puternic de două cifre pe fondul inovațiilor lansate”.
“Creșterea va veni din zona produselor terapeutice pentru îngrijirea orală. Consumatorii români sunt foarte atenți la acest tip de produse. Mai mult, penetrarea pastei de dinți în România era de 78% anul trecut, potrivit datelor GfK, ceea ce înseamnă că aproximativ 20% dintre români nu au cumpărat acest produs în decurs de un an. Prin urmare, există un potențial mare de creștere”, a adăugat Nigel Stephenson.
La nivel global, GSK deține trei businessuri: medicamente eliberate cu prescripţie medicală, vaccinuri și produse pentru îngrijirea sănătăţii.
GSK Consumer Healthcare deține branduri precum Sensodyne, Voltaren, Parodontax, Panadol, Corega și Theraflu, prezente în peste 100 de țări. În 2017, cifra de afaceri a companiei a fost de 282,2 milioane de lei și un profit net de 36,1 milioane de lei.



