Grupul Albalact raportează venituri de 100 mil. euro în 2015
Grupul Albalact, cel mai mare jucător pe piața locală a lactatelor care deține companiile Albalact SA, Rarăul SA Câmpulung Moldovenesc și Albalact Logistic SRL, a încheiat anul financiar 2015 cu venituri nete de 444 de milioane de lei (100 mil. euro), în creștere cu 8,9% comparativ cu 2014, când cifra de afaceri a fost de 408 milioane de lei, potrivit raportărilor financiare IFRS consolidate.
În ceea ce privește profitul net obținut de grupul de companii Albalact anul trecut, acesta se ridică la 12,62 milioane de lei, semnificativ mai mare decât profitul net înregistrat în 2014.
“Ne bucură faptul că am reușit să ne urmăm strategia construită în jurul unei creșteri profitabile a afacerilor. Am urmărit să avem un echilibru bun între creșterea veniturilor cu o cifră și creșterea profitului. Anul trecut, am acordat o mare importanță investițiilor în marketing, iar succesul noilor proiecte ne-a depășit așteptările”, a declarat Stephane Batoux, Directorul General Albalact.
Cât despre planurile pentru anul acesta, ”compania și-a propus să meargă pe acceași strategie pentru a susține creșterea profitabilă cu o cifră. Rămânem focusați pe brandul tradițional Albalact, dar plănuim și alte inovații pe segmentul iaurtului, cel mai probabil în a doua jumătate a anului. Vom continua, de asemenea, să extindem și să optimizăm activitatea de distribuție”,a mai precizat Stephane Batoux.
Proiectele cheie în 2015
În ceea ce privește proiectele dezvoltate anul trecut, compania a relansat în toamna lui 2015 brandul Albalact, gama de produse având o nouă identitate vizuală, dar și o platformă nouă de comunicare menită să consolideze brandul pe segmentul tradițional. De asemenea, brandul Albalact și-a extins portofoliul cu produse noi precum noi sortimente de unt, lapte proaspăt în ambalaj carton Tetra Top la 1 litru și băuturi fermentate tradiționale (sana, lapte bătut, chefir) în ambalaj pet de 330 grame și 900 grame.
Un alt proiect important pe care compania l-a implementat în 2015 este extinderea portofoliului de iaurturi în categoria sănătate activă – o strategie menită să consolideze poziția companiei pe piața iaurturilor. Albalact a dezvoltat, astfel, noua gamă de iaurturi Zuzu Bifidus. În plus, tot anul trecut compania a intrat într-un nou canal de vânzare prin lansarea gamei Albalact Horeca Top, o gamă dedicată clienților profesioniști.
La începutul acestui an, compania Albalact, locul întâi pe piața lactatelor, a anunțat că va fi preluată de grupul francez Lactalis, care deține în România lactatele LaDorna. Pentru început, Lactalis a încheiat un contract cu acționarii vânzători care dețin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact, respectiv: Raul Ciurtin, Lorena Beatrice Ciurtin, Crisware Holdings Limited, Croniar Holdings Limited (44,85%) și RC2 (Cyprus) Limited (25,45%). Ciurtin deține indirect acțiuni Albalact prin Crisware Holdings Limited și Croniar Holdings Limited.
Tranzacția va fi încheiată cel mai probabil în prima jumătate a acestui an, după ce Consiliul Concurenței va aproba preluarea Albalact de către Lactalis.
Albalact deține două fabrici de lactate - Albalact la Oiejdea și Rarăul la Câmpulung Moldovenesc - și o firmă de transport - Albalact Logistic, și are peste 900 de angajați. Compania are un portofoliu de peste 150 de produse, comercializate sub cele cinci branduri ale sale: Zuzu, Fulga, De Albalact, Rarăul și Poiana Florilor.



