Descoperirea revoluționară prin care Nestlé reduce cu 40% zahărul din ciocolată
Producătorul elvețian Nestlé a anunțat că a făcut o descoperire științifică revoluționară prin care va putea reduce cu 40% cantitatea de zahăr folosită pentru fabricarea ciocolatei, începând cu anul 2018.
Potrivit reprezentanților Nestlé, cercetătorii companiei au modificat structura zahărului, astfel încât acesta se va putea dizolva mult mai rapid. „Acest lucru păcăleşte papilele gustative, iar efectul este de creştere a senzaţiei de dulce”, susţin reprezentanţii companiei, citaţi de BBC.
Știrea a generat reacții în mediul academic, un profesor al Institutului de Știință și Tehnologie pentru Industria Alimentară (Institute of Food Science and Technology) atrăgând atenția că noua descoperire a companiei ar putea fi o „sabie cu două tăișuri” pentru consumatori , în sensul că aceștia ar putea considera că pot mânca mai multă ciocolată odată cu reducerea cantității de zahăr utilizate în procesul de producție.
Compania elvețiană a finalizat anul fiscal 2015 cu o cifră de afaceri de 80,8 miliarde de euro (88,8 miliarde de franci elvețieni), marcând o creștere organică de 4,2% față de 2014.
În România, Nestlé a înregistrat anul trecut o creștere de 7% față de 2014, ajungând la o cifră de afaceri de 690 de milioane de lei. Înghețata s-a numărat, alături de hrana pentru animale și cerealele pentru micul-dejun, printre categoriile cu creșteri de două cifre în acest interval. Compania elvețiană activează la nivel local din anul 1995, iar printre produsele din portofoliu se numără ciocolata Lion, cafeaua Nescafé sau napolitanele Joe.



