Crește numărul producătorilor care solicită certificate IFS Food
Numărul producătorilor români din industria FMCG care solicită certificări IFS Food crește cu 25% pe an, potrivit unui studiu prezentant în cadrul conferinței IFS 2017. Totuși, numărul producătorilor care dețin deja certificări IFS privind calitatea și siguranța alimentară rămâne foarte mic în raport cu celelalte țări europene.
Țara cu cele mai multe companii din industia alimentară care sunt autorizate IFS este Italia, cu 2.903 certificări. Urmează Germania (2.498 certificări), Spania (2.436) și Franța (1.781). Polonia deține 732 de certificări, Ungaria – 408, Cehia – 334, iar România doar 200.
„Certificarea IFS reprezintă un pașaport pentru export, deoarece partenerii europeni solicită astfel de certificări pentru importul produselor sau serviciilor din România”, a spus Ionuț Nache, Director General INAQ Consulting, în cadrul Conferinței IFS 2017.
Scopul conferinței a fost acela de a prezenta producătorilor, profesioniştilor din domeniul managementului calităţii şi siguranţei produselor alimentare şi nealimentare, cele mai importante modificări în domeniul standardelor de calitate IFS, dar și detalii despre apariția noului standard IFS Food versiunea 7 şi IFS Global Markets HPC.
Un subiect important abordat în cadrul acestei conferințe s-a referit la cerinţele retailerilor pentru furnizorii de marcă proprie, care au fost prezentate de Oana Barna, Team Leader Quality Management Penny – Rewe Group. S-a discutat, de asemenea, despre siguranţa alimentului, dar și despre standardele IFS din industria cosmetică. Gabriela Pizamosca, Director General al laboratoarelor J.S. Hamilton în Romania, a prezentat principalele lor direcții de activitate și portfoliu de analize pentru industria alimentară, industria cosmetică și a detergenților.





