Aquila încheie primul trimestru al anului cu un plus de 20% al afacerilor

Aquila, unul dintre cei mai importanți jucători din piața de distribuţie şi logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, a încheiat primul trimestru din acest an cu o creștere a veniturilor de 20% față de perioada similară a anului trecut. Aquila încheie primul trimestru al anului cu un plus de 20% al afacerilor

Profitul companiei a înregistrat un avans de 122% ca urmare a creșterii segmentului de afaceri distribuție, ajungând la 27 de milioane de lei în primul trimestru al anului 2023.

„Aquila continuă consolidarea poziției în piața din România și Republica Moldova prin creștere organică, cu accent pe segmentul de distribuție. Ne dezvoltăm în direcțiile asumate și am făcut pași importanți la începutul acestui an pentru îmbunătățirea marjelor și noi parteneriate, acțiuni care s-au reflectat în rezultatele obținute. Continuăm, de asemenea, dezvoltarea portofoliului de clienți și extinderea operațiunilor logistice disponibile”, afirmă Cătălin Vasile, CEO Aquila.

Veniturile Aquila au crescut cu aproximativ 93 milioane lei (+20%), de la 469 milioane lei în primele trei luni din 2022 la 562 milioane lei în același interval din 2023, în timp ce marja brută din vânzarea mărfurilor a crescut cu aproximativ 26 milioane lei, (+1,4 pp), până la 22,3%.

În structura veniturilor, toate cele trei segmente de afaceri au susținut rezultatele companiei, înregistrând creșteri de 20% pe segmentul distribuție, 13% pe segmentul logistică și 7% pe segmentul transport.

Evoluția veniturilor din segmentul distribuție a fost determinată de creșterea organică în toate cele trei canale de vânzare: tradițional (+37%), HoReCa (+31%)și benzinării și magazine de proximitate cu (+23%). Veniturile aferente brandurilor proprii, Gradena și La Masă, au avut un avans de 45% în primul trimestru al anului, până la 18,7 milioane lei.

Aquila și-a majorat veniturile cu 11% în T1
Aquila și-a majorat veniturile cu 11% în T1
Aquila, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de distribuţie şi logistică pentru piața bunurilor de larg consum din...
AQUILA finalizează achiziția Parmafood
AQUILA finalizează achiziția Parmafood
AQUILA, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din...

Portofoliul Aquila este alcătuit din aproximativ 10.000 de produse, dintre care peste 1.000 au fost lansate anul trecut.

EBITDA a crescut cu 13 milioane lei în primul trimestru din 2023 față de perioada similară din 2022, ajungând la peste 40 milioane lei, o creștere de 48%.

Compania își propune dublarea EBITDA până în 2026, cu referință 2021, prin dezvoltarea afacerii și M&A, prin achiziții de companiicare dețin în portofoliu branduri proprii sau sunt distribuitorii unor branduri cu notorietate.

În ceea ce privește sustenabilitatea, pilon al strategiei companiei, Aquila și-a propus ca țintă, de asemenea, reducerea cu 10% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2026, având ca referință anul 2021, prin reînnoirea flotei, optimizarea rutelor de transport, eficientizarea operațiunilor logistice, cursuri de conducere defensivă pentru angajați, precum și utilizarea surselor alternative de energie.

Aquila vinde produse de larg consum în peste 67.000 de puncte de desfacere prin toate canalele de comerț cu amănuntul al bunurilor de larg consum, care acoperă peste 90% din piaţă. Portofoliul de produse integrat însumează peste 10.000 produse, mărci consacrate din diferite categorii precum: produse de îngrijire personală - Rexona, Dove; dulciuri - Kinder, Raffaello, Snickers sau Mars; cafea – Lavazza; produse de curățenie - Dero, Cif sau Coccolino; mâncare pentru animale de companie – Whiskas, Pedigree; produse igienă – Kleenex, Kotex, Zewa, Tena, Libresse; scutece copii – Huggies; legume congelate și conserve - Bonduelle; smântâna vegetală și frișcă vegetală – Gran Cucina și Hulala; pește și preparate din pește - Frosta.

Compania a fost înființată în anul 1994 de către antreprenorii Alin Adrian Dociu și Constantin Cătălin Vasile. Din noiembrie 2021 este listată la Bursa de Valori București (BVB), ca urmare a unei oferte publice inițiale în valoare de 367 milioane lei, cea mai mare ofertă publică inițială derulată de o companie antreprenorială românească pe piața de capital locală.

Aquila și-a majorat profitul cu 9% în primele 9 luni din acest an
Aquila și-a majorat profitul cu 9% în primele 9 luni din acest an
Aquila, unul dintre cei mai importanți jucători din piața de distribuție și logistică pentru FMCG din România și Republica Moldova, a...
Aquila și-a majorat profitul net cu 29% în S1 pe fondul creșterii canalului tradițional
Aquila și-a majorat profitul net cu 29% în S1 pe fondul creșterii canalului tradițional
Aquila (simbol bursier AQ), lider în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și...
Aquila investește aproape 13 milioane euro în flota auto și echipamente de depozit
Aquila investește aproape 13 milioane euro în flota auto și echipamente de depozit
Aquila, lider în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, și-a...
Aquila raportează un profit net record pentru 2022
Aquila raportează un profit net record pentru 2022
Aquila, lider în servicii integrate de distribuţie şi logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, a...