FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Ferrero cumpără Burton’s Biscuits și devine al treilea producător britanic de biscuiți

Ferrero cumpără Burton’s Biscuits și devine al treilea producător britanic de biscuiți

Grupul italian Ferrero își consolidează poziția pe piața de biscuiți prin achiziția producătorului britanic Burton’s Biscuits. Valoarea companiei care deține șase fabrici de producție este estimată la 347 milioane euro, deși informații oficiale legate de tranzacție nu au fost făcute publice.

Ferrero a cumpărat producătorul britanic de la Ontario Teachers prin intermediul companiei sale de tip holding CTH Invest. Deși detaliile financiare referitoare la achiziției nu au fost date publicității, Bloomberg estimează că Burton’s Biscuits valorează aproximativ 300 milioane lire sterline. Producătorul deține șase fabrici în Marea Britanie, 2.000 de angajați și a bifat o cifră de afaceri de 319 milioane euro în ultimele 12 luni, potrivit retaildetail. Printre brandurile pe care Burton's Biscuits le produce se numără Maryland Cookies, Jammie Dodgers, Wagon Wheels, Paterson's și Thomas Fudge's.

Achiziția producătorului de biscuiți marchează o etapă de expansiune în această piață pentru Ferrero. Recent, grupul italian a preluat brandul belgian de biscuiți Delacre, Kelsen (producător danez) și Fox, un alt brand britanic. Tranzacțiile au fost realizate tot prin intermediul holdingului belgian CTH Invest, fondat de Giovanni Ferrero, nepotul inventatorului Nutella, și au propulsat Ferrero pe poziția a treia în topul producătorilor de biscuiți din Marea Britanie, după Pladis și Mondelez.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content