FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Coca-Cola HBC investește 30 mil. euro într-o fabrică de sticle din plastic reciclat

Coca-Cola HBC investește 30 mil. euro într-o fabrică de sticle din plastic reciclat

Coca-Cola HBC a alocat un buget de peste 30 de milioane de euro într-o fabrică din Gaglianico, Italia, unde va produce sticle din plastic reciclat, scrie Esmmagazine.com.

Unitatea de producție, care nu a mai fost funcțională de opt ani, a fost modernizată și transformată într-o fabrică unde până la 30.000 de tone de PET pot fi transformate în ambalaje din plastic reciclat în fiecare an. Fabrica ocupă o suprafață de 18.000 mp și este susținută energetic din surse 100% regenerabile.

În ultimii zece ani grupul Coca-Cola HBC a investit în Italia peste 100 de milioane de euro în proiecte de sustenabilitate.

Coca-Cola HBC România a alocat un buget de 21 de milioane de euro pentru proiecte de sustenabilitate în 2021, potrivit celui mai recent raport. 19 milioane de euro au fost alocați în inaugurarea unei noi linii ASEPTIC în fabrica din Ploiești, dedicată îmbutelierii Fuzetea, iar în luna aprilie a anului trecut a fost lansată tehnologia Keel Clip care reduce cu aproximativ 200 tone/an cantitatea de plastic din folii. Investiția pentru proiectul din urmă a fost implementată în fabrica din Timișoara.

Modelul de business al companiei Coca-Cola HBC România urmărește să creeze valoare în economia locală, printr-o prezență puternică pe piață, parteneriate locale și investiții.

  • Fabricile din Ploiești, Timișoara și Poiana Negrii sunt hub-uri regionale de inovare și producție, exportând în alte 14 țări.
  • Întregul portofoliu de băuturi răcoritoare vine în ambalaje 100% reciclabile.
  • Coca-Cola HBC folosește rPET (PET reciclat) pentru 20% din totalul portofoliului îmbuteliat în PET.
  • Coca-Cola HBC România are 83.000 de clienți și un portofoliu divers de băuturi, care acoperă toate nevoile de consum.
  • Activitatea companiei susține businessurile autohtone, 85% dintre furnizori fiind companii locale.
  • O echipă de 1.455 angajați direcți, în cele 3 fabrici, în echipele de vânzări și în sediul central.

Coca-Cola HBC este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca-Cola. Împreună cu clienții săi, compania deservește 715 milioane de oameni, acoperind o vastă arie geografică, în 29 de țări și 3 continente.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content