FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > CEC Bank continuă finanțarea antreprenorilor români prin IMM Invest Plus 2023

CEC Bank continuă finanțarea antreprenorilor români prin IMM Invest Plus 2023

CEC Bank continuă finanțarea antreprenorilor români prin programele guvernamentale IMM Invest Plus și în anul 2023, acordând credite antreprenorilor locali cu dobânzi și comisioane subvenționate.  

„Continuăm să fim alături de antreprenori și în anul 2023, oferindu-le acestora posibilitatea finanțării în condițiile avantajoase ale Programului IMM Invest Plus. Antreprenorii pot accesa finanțare atât pentru proiectele de investiții, cât și pentru acoperirea necesarului de capital de lucru pentru consolidarea și extinderea afacerilor acestora, adaptarea la cerințele actuale de climă și digitalizare, menținerea și crearea de locuri de muncă”, a declarat Ramona Ivan, Director Relații cu Instituții Naționale și Internaționale în cadrul CEC Bank.   

De la începutul Programului, din 2020, CEC Bank a acordat finanțări de circa cinci miliarde de lei. Programul își propune sprijinirea antreprenorilor în obținerea finanțărilor necesare pentru depășirea dificultăților economice actuale, amplificate în ultima perioadă de invazia Rusiei asupra Ucrainei.  

Prin schema de ajutor de stat pot fi accesate credite de investiții și/sau credite pentru capital de lucru, garantate până la 90% cu garanții de stat, emise de Fondul de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Fondul de Garantare a Creditului Rural și Fondul Român de Contragarantare.  


Citește și Noutăți fiscale și legislative în 2023. Ce implicații au și la ce ar trebui să fie atente companiile


Valoarea maximă a creditelor în cadrul Programului IMM Invest Plus este de până la zece milioane lei pentru investiții și de până la cinci milioane lei pentru capital de lucru, cu o durată maximă de finanțare de până la 72 luni în cazul creditelor de investiții, respectiv 36 luni pentru creditele/liniile de credit pentru capital de lucru.  

Ajutorul de stat sub formă de grant de care beneficiază antreprenorii care accesează aceste credite acoperă dobânda pe o perioadă de 12 luni de la acordarea creditului precum și comisioanele de garantare pe toată perioada de valabilitate a garanției. 

Componentele programului IMM Invest Plus 2023 sunt: 

  • IMM Invest România 
  • Agro IMM Invest 
  • Imm Prod 
  • Garant Construct  
  • Innovation 
  • Rural Invest

CEC Bank, banca cu cea mai lungă istorie pe piața financiar-bancară din România, a cărei activitate a început în 1864, a încheiat 2022 cu un profit net estimat, neauditat, de 446,8 milioane de lei, în creștere cu 22% față de 2021. Acesta este al patrulea an consecutiv în care CEC Bank raportează profituri solide, în creștere, și își consolidează poziția pe piață.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content