FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Aquila a bifat în T1 un profit dublu față de aceeași perioadă a anului trecut

Aquila a bifat în T1 un profit dublu față de aceeași perioadă a anului trecut

Aquila, unul dintre cei mai importanți jucători din piața de distribuție și logistică, a înregistrat în primul trimestru al anului un profit net de 12 milioane de lei, dublu față de rezultatul afișat în primele trei luni din 2021.

Achiziția companiei Trigor, din prima jumatate a anului 2021, a contribuit cu 1,6 milioane de lei la profitabilitatea Aquila, conform rezultatelor consolidate aferente primului trimestru.

Veniturile companiei au înregistrat o creștere importantă în primul trimestru al anului și au atins 469 milioane de lei, cu un avans de peste 12% față de perioada ianuarie-martie din 2021. Principalele motoare ale evoluției sunt reprezentate de creșterea veniturilor din distribuție și de achiziția Trigor, ce a avut un impact de 28 milioane de lei, în același interval.

„După ce în 2021 am înregistrat cele mai bune rezultate din istoria noastră, continuăm evoluția pozitivă cu un nou trimestru de creștere. Veniturile din distribuție au avut un avans de 13%, iar cele din servicii logistice au crescut cu 6%, în același ritm cu veniturile din serviciile de transport. Putem menționa și că marja brută obținută din vânzarea mărfurilor a crescut cu aproximativ 19 milioane de lei, echivalentul a 2,2 puncte procentuale, influențată în principal de mixul de produse vândute, precum și de mixul de canale de distribuție. Între timp, vom continua strategia de extindere a afacerii noastre, așa cum am anunțat la finele anului trecut, când am listat Aquila la Bursa de Valori București”, declară Cătălin Vasile, CEO Aquila.

Citiți și: Un sector rezilient în fața provocărilor

Fondată în 1994 și cu o echipă de aproximativ 3.000 de angajați, Aquila este liderul pieței de distribuție de bunuri de larg consum din România, operând cu succes și în Republica Moldova. Aquila oferă partenerilor săi soluții integrate de distribuție și logistică, prin vânzarea de produse și servicii complementare. Veniturile grupului au crescut cu 13%, ajungând la 1.930 milioane lei, la finalul anului 2021. Aquila a înregistrat un profit net de 71 milioane de lei la 31 decembrie 2021, în creștere cu 30% față de 2020.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content