FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Amazon continuă să închidă magazine Amazon Go

Amazon continuă să închidă magazine Amazon Go

Gigantul Amazon continuă să închidă din magazinele Amazon Go, la cinci ani de la lansarea tehnologiei Just Walk Out, pe care acum retailerul intenționează să o vândă către terțe părți, scrie Retail Detail.

Amazon a lansat conceptul Go în urmă cu cinci ani, fiind primul retailer care a introdus plata fără casieri, cumpărăturile fiind înregistrate de senzori și camere inteligente, în timp ce plata era procesată când cumpărătorii ieșeau din magazin.

La începutul acestui an retailerul a anunțat că va închide opt din magazinele sale Amazon Go din SUA, în timp ce expansiunea conceptului în Marea Britanie a fost sistată. Din luna martie compania nu a mai deschis niciun magazin sub acest format. Amazon a decis anul trecut să oprească expansiunea rețelei de magazine Fresh în Marea Britanie, în contextul în care vânzările înregistrate de aceste locații au fost dezamăgitoare, iar costurile au fost pe măsură. Mișcarea reprezintă un veritabil pas înapoi pentru gigantul american care dorea să revoluționeze mersul la cumpărături.

După ce a finalizat un amplu proces de restructurare, care a inclus și concedierea a mii de angajați, retailerul a anunțat că va evalua și optimiza în mod periodic portofoliul său de magazine. ”De la magazine de proximitate, aprozare, până la retaileri din aeroporturi sau stadioane, există în prezent peste 50 de companii în SUA, Australia și Marea Britanie care folosesc tehnologia noastră”, au precizat reprezentanții Amazon.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content