FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Amazon oprește expansiunea conceptului Fresh în Marea Britanie

Amazon oprește expansiunea conceptului Fresh în Marea Britanie

Amazon a decis să oprească expansiunea rețelei de magazine Fresh în Marea Britanie, în contextul în care vânzările înregistrate de aceste locații au fost dezamăgitoare, iar costurile au fost pe măsură. Mișcarea reprezintă un veritabil pas înapoi pentru gigantul american care dorea să revoluționeze mersul la cumpărături.

Primul magazin Amazon Fresh din Marea Britanie a fost deschis în martie 2021, în Londra, și a fost prima astfel de locație a gigantului ecommerce din afara Statelor Unite. Locația îmbina supermarketul tradițional cu tehnologia cashless Amazon Go, ce presupunea absența caselor de marcat și achiziția cumpărăturilor prin intermediul aplicației Amazon.

Planul inițial al gigantului american includea sute de astfel de magazine în Marea Britanie, dar după doar 19 locații, planurile ambițioase de expansiune s-au domolit. Amazon a încetat negocierile în privința noilor locații și chiar la renunțat la căutarea de spații pentru conceptul Amazon Fresh, potrivit RetailDetail.

Vânzările din magazinele fără numerar s-au situat sub așteptările gigantului american, în timp ce costurile infrastructurii tehnologice sunt prea mari. Mai mult, contextul economic actual nu ajută, pe măsură ce tot mai mulți consumatori britanici se confruntă cu o inflație de două cifre și cu majorări ale prețurilor alimentelor. Mai mult, potrivit Business Insider, echipa de management din Marea Britanie a gigantului american urmează a fi restructurată, în timp ce tensiunile cu Whole Foods, lanț de supermarketuri achiziționat de Amazon în 2017 pentru 13,7 miliarde dolari, au escaladat în ultima perioadă.

Chiar dacă un reprezentant al companiei a declarat că planurile de extindere vor fi reevaluate în următorul an și jumătate, cu noi magazine Amazon Fresh deschise în viitor, mișcările gigantului american par să indice că renunță treptat la piața britanică. Mai ales că în urmă cu câteva luni cel mai mare retailer online a anunțat că închide alte trei concepte de magazin, 4 Stars, Amazon Books și pop-up store-urile. 
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content