FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Alexandrion Group a inaugurat a doua distilerie și are în plan noi investiții

Alexandrion Group a inaugurat a doua distilerie și are în plan noi investiții

Alexandrion Group, cel mai mare producător şi distribuitor de băuturi spirtoase şi vinuri spumante din România şi singurul producător de whisky single malt din ţară, a inaugurat cea de-a doua distilerie, în cadrul planului de expansiune cu capacităţi de producţie, la nivel global.

Amplasată lângă prima distilerie a grupului, în incinta Distileriilor Alexandrion Saber 1789, situate în regiunea Dealu Mare, în comuna Bucov, judeţul Prahova, această distilerie are în componenţă recipiente din cupru pentru distilare dublă şi va fi utilizată, în principal, pentru distilarea whisky-ului single malt. Astfel, capacitatea de producţie pentru Carpathian Single Malt, primul whisky single malt produs integral în România de Alexandrion Group, şi lansat comercial în 2022, va creşte semnificativ.

“Alexandrion Group se extinde foarte repede şi acest proces generează nevoia de a creşte capacitatea de producţie pentru mărcile de referinţă din portofoliul nostru, care sunt solicitate în cantităţi din ce în ce mai mari. Avem nevoie de distilerii care să ne permită să acoperim cererea, dar, în acelaşi timp, să menţinem calitatea superioară a produselor noastre. Am trăit un moment istoric. Am sărbătorit succesul unui proiect foarte complex, care a durat 5 ani. Vor urma și alte distilerii, deja avem proiectul pentru următoarea, pe care o voi anunţa la momentul potrivit. În SUA și în Grecia avem deja două distilerii în construcție. Atunci când ești producător, este foarte important să poți deschide unități de producție în ţările în care vinzi produsele tale și să produci pentru piețele respective”, a spus Nawaf Salameh, Președintele Fondator al Grupului Alexandrion.

Citiți și: Băuturile spirtoase, o categorie prinsă între creșterea costurilor de producție și limitarea bugetelor consumatorilor

Distileriile Alexandrion Saber 1789 reprezintă una dintre cele mai moderne facilități de producție din sud-estul Europei și unul dintre cele mai mari centre de îmbuteliere din regiune. Printre mărcile de referinţă din portofoliul Alexandrion Group produse pe plan local se numără Carpathian Single Malt, Brâncoveanu Vinars, Alexandrion, Saber Elyzia şi Kreskova Vodka.

Alexandrion Group este lider în producția și distribuția de băuturi spirtoase și vinuri din România și singurul producător de single malt din țară. Grupul are o istorie de peste 200 de ani în industria de băuturi spirtoase locale, iar începând cu 2018 compania și-a extins activitatea, completându-și portofoliul cu vinuri, liniștite și spumante.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content