Produsele Cris-Tim au primit certificarea internațională “fără gluten”
Grupul Cris-Tim a fost certificat de către Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten (ARIG), asociație membră cu drepturi depline al Asociației Societăților Europene de Celiachie.
Mai mult de jumătate dintre produsele aparținând brandurilor Cris-Tim, Matache Macelaru’ și Obrăjori au certificarea internațională “fără gluten” obținută în urma auditului Asociației Române pentru Intoleranță la Gluten (ARIG). Această certificare este semnalizată pe ambalaje prin simbolul Spicului Tăiat (Crossed Grain), singurul standard internațional care certifică siguranța produselor fără gluten.
În cazul Cris-Tim, certificarea garantează că produsele pe care apare această siglă sunt fabricate într-un mediu necontaminat, pe o linie de producție dedicată acestui proces, folosind ingrediente care, la rândul lor, nu conțin gluten.
“Încă din 2017, când am lansat Eticheta curată, am subliniat lipsa glutenului din produsele noastre. Știm că intoleranța la această proteină este o problemă în creștere, vedem asta și din întrebările pe care le primim de la consumatorii noștri, de aceea vrem să le oferim tuturor opțiuni sănătoase la raft. Cu cele peste 80 de sortimente de salamuri, șunci, specialități, cremwurști și alte mezeluri fără gluten, îi asigurăm pe cei care suferă de această afecțiune că pot consuma produsele pe care le iubesc, fără grijă. Ne bucurăm să fim printre primii producători locali care au solicitat și obținut această certificare în România, la nivelul întregii game de produse”, a declarat Radu Timiș Jr, Director Comercial Cris-Tim.
Printre cele peste 80 de produse certificate cu simbolul Spicului Tăiat se numără Salamul Săsesc, salamul de vară, salamul bănățean, salamul potcoavă de la Cris-Tim, mușchiul țigănesc, mușchiul Azuga, mușchiul file afumat, cârnații oltenești și afumați de la Matache Măcelaru și multe alte sortimente. Produsele din gama Obrăjori, pentru copii, sunt și ele certificate “fără gluten”.